Øyvind Haraldseid blir ny bibelselskapsgeneralNY JOBB: Øyvind Haraldseid blir Bibelselskapets neste generalsekretær. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Øyvind Haraldseid (52) blir ny generalsekretær i Bibelselskapet etter Paul Erik Wirgenes som gikk av tidligere i år.
Les mer 29. juni
Konsensusvedtak om samliv i Metodistkirken
Metodistkirken i Norge gjorde i helgen et vedtak som inntil videre ser ut til å kunne holde menighetene i kirkesamfunnet samlet tross dyp uenighet om likekjønnet samliv.
Les mer 28. juni
Visste ikke om planene om å kidnappe Quisling
Biter av Delks historie var ukjent selv for veteranen Rolf Ekenes fram til han ble mentor for Jostein Bendiksen som har skrevet kirkesamfunnets historie.
Les mer 26. juni
Store forandringer for 150-årsjubilanten Delk
Mye er helt nytt siden Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn på 1940-tallet sa nei til 17. mai- og bursdagsfeiring. Jostein Bendiksen har skrevet bok om kirken som åpnet seg.
Les mer 26. juni
Feirer 150-årsjubileet vendt mot fremtiden
Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn feirer seg selv i helgen. Ved 150-årsjubileet skuer Norges eldste lutherske frikirke delvis bakover, men aller mest framover.
Les mer 25. juni
De sover på gulvet for å spre håp i Oslo
Det er flere hundre av dem, og de kommer fra 34 forskjellige land. Denne uka strømmer de ut i Oslos gater for å fortelle om det viktigste de vet om: Jesus.
Les mer 23. juni
4 av 5 får avslag på sommerferie
Blå Kors merker stor pågang av søkere til sine sommerferietilbud og kan kun gi én av fem søkere mulighet til å bli med på organisasjonens aktiviteter i sommer.
Les mer 21. juni
Stortingspresidenten i historisk livssynsmøte
– Vi er et uenighetsfellesskap, sa delegasjonsleder Steinar Ims da flere tros- og livssynsaktører møtte stortingspresidenten onsdag.
Les mer 16. juni
Vil trekke de unge med festival
Det tradisjonelle sommerstevnet på Normisjons leirsted Sauevika trakk hovedsakelig godt voksne deltakere. Nå håper Acta Østfold at en ny festival skal tiltrekke de unge.
Les mer 16. juni
Norge Idags ansatte gir støtte til Ystebø
I et halvt år har Norge Idags grunnlegger og sjefredaktør Finn Jarle Sæle med familie vært i konflikt med «kronprins» Bjarte Ystebø. Han får nå støtte fra de fleste av avisas ansatte.
Les mer 13. juni
– Frikirken styrket ut etter samlivsvedtaket
– Frikirken er kommet styrket gjennom helgens synodemøte, også når det gjelder diskusjonen om samliv, mener kirkesamfunnets fungerende leder.
Les mer 12. juni
Frikirken skal utrede helhetlig samlivsteologi
Frikirken nedsetter et utvalg for å utarbeide «en helhetlig samlivsteologi», men fastholder at ekteskapet er for én mann og én kvinne. Kraftverkets forslag til synodemøtet ble avvist.
Les mer 11. juni
Frikirkens nye magasin har fått navnet Veien
Frikirkens nye trykte magasin, Veien, ble lansert da kirkesamfunnets synodemøte startet i Oslo fredag. Anne-Kristine Bjørgsvik Wiecek er bladets redaktør.
Les mer 10. juni
Interessen sprenger nesten bibelskolen
Over 100 har sagt ja til en plass på Indremisjonsforbundets bibelskole på Bildøy neste skoleår. Det er det høyeste antallet de siste ti åra.
Les mer 10. juni

Du kan lese åpne KPK-artikler her!

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone