Du lever i en fortelling
I vår masseproduserte verden som er stappfull av livløse, menneskelagde objekter, en verden hvor vi snakker om mennesker som «caser» og evaluerer alt til døde; så kan det være lett å glemme at vi faktisk lever i...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Influenser og lidelse
En norsk influenser fortalte nylig i et intervju om hvilken rolle Jesus spiller i livet hennes. Hun ønsker å leve med en levende Gud i alt hun gjør, og i bønnen øver hun opp sin takknemlighet for alt hun har...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Still deg der
I 2. Mosebok 33,21-22 sier Herren Gud en setning til Moses som gir hvile for trette sjeler: «Se, her er et sted tett ved meg; still deg der på klippen! Når så min herlighet går forbi, vil jeg la deg stå i...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Olje på lampen
Bibelen forteller at Jesus en gang kommer igjen for å hente bruden, som er et bilde på alle Guds barn, alle som har sagt ja til Jesus. Liknelsen i Matteus 25,1 forteller om fem kloke og fem uforstandige brudepiker...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hvem stjeler min energi?
Det kan være mye forskjellig som stjeler energien min, deriblant følelser og tankebygninger: Hat, sinne, bitterhet? Vi kan ikke medisinere bort slike pinefulle tilstander, det er det bare Jesus som kan gjøre noe med. Bibelen...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hvem ble korsfestet på Golgata?
Det var Jesus som ble korsfestet på Golgata – for dine og mine synders skyld. For at det som skilte oss fra Gud, skulle bli utslettet og vi kunne bli forent med ham. Så vi kunne leve livet sammen med Gud og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Høyt under taket
Man opplever ofte at noen etterlyser at det skal være høyt under taket. Det brukes ikke minst om kristne miljøer. Som redaktør for et kristent blad fikk jeg for mange år siden tilsendt et bilde fra en gudstjeneste...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Søvn
Da arbeiderbevegelsen satte åttetimersdagen på sin agenda, var tanken: Åtte timer arbeid, åtte timer fritid og åtte timer med søvn og hvile. De av oss som har vært i arbeidslivet noen år, vet hvor viktig det er...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Bibelsk visdom
Det finnes mange eksempler på at visdomsord fra Bibelen, blir brukt både i visetekster og som boktitler. Den norske Grand Prix-vinneren fra 1960-tallet, Intet er nytt under solen, er bare ett av mange eksempler. I...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone