De ti bud
Hvis vi tar for oss De ti bud i 2. Mosebok 20, så vil vi ganske hurtig komme til kort. Kanskje strander vi allerede ved det første budet?: «Du skal ikke ha andre guder enn [ved siden av] meg.» De ti bud...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Er alt håp ute?
Ikke gi opp før du har lest Johannes 19,30. Der står noen menn og kvinner på en høyde i Jerusalem. Alt håp døde akkurat foran øynene på dem. Og troen rant ut som sanden i et timeglass. De sto foran en mann...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Å tro om eller tro på?
En person kan tro fullstendig rett om Jesus Kristus, uten å tro på ham i det hele tatt. Selv djevelen tror og vet noe om Jesus. Vi kan ha kunnskap om hele Jesu liv og historie – uten å tro på ham. Vi må...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kall på meg på nødens dag
Ofte tror vi mer på en ærlig mann enn vi tror på Gud – eller at legene er mer barmhjertige enn Herren. Men i Salme 50,15 har Gud bundet seg til et løfte: «Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hør ikke på deg selv
Er du dypt nede i anklager eller angrep, så hør ikke på deg selv.Gå til kilden – til Ordet og til Jesus – og begynn å snakke til deg selv i stedet for! Det er ingen tvil om, og Bibelen lover oss, at hvis...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Så feil kan man ta
Offiseren som sto rett foran korset og hørte Jesus rope «Det er fullbrakt!», sa: «Sannelig, dette Menneske var Guds Sønn!» (Mark 15,39). Først trodde denne hedenske offiseren at Jesus var skyldig og derfor ble korsfestet,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kongenes konge var ydmyk
Ifølge Bibelen er Jesus kongenes konge. Den høyeste statuen av Jesus kalles nettopp Kong Kristus. Den er 33 meter høy og står i Świebodzin i Polen. Regner man med haugen den står på, er den 52 meter. Da den pensjonerte...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Funksjonsvariasjon
«Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. (2. Kor 12:9). Dette bibelverset betyr mye for meg da jeg...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Når røttene kuttes, dør treet
Det som var fra begynnelsen, det vi har hørt, det vi har sett med egne øyne, det vi så og som hendene våre tok på, det forkynner vi: livets ord. (Joh. 1:1). For fem år siden ga vi min mann et epletre i...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone