Mat og takk
En kokk kom inn i kafeteriaen og spurte gjestene om de var fornøyd med maten. – Jeg lurte litt på det, for dere tok ikke bilde av den! sa han. Den som egentlig fortjener æren for maten, og for at vi overhodet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Mesterverk
En førsteklasses fiolin er et mesterverk. Instrumentet består av cirka 70 deler, og disse er som fremmede overfor hverandre. Det trengs omtrent et århundre med mesterspill før en fiolin er modnet til å gi en god...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Nåde
I all sann kristen forkynnelse står ordet nåde sentralt. Hva betyr nåde? Det kan svares på mange måter. Noen sier: «Ufortjent kjærlighet». Andre sier: «At Gud regner oss som rettferdige ved at Jesus tok på seg regningen.»...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Sjekking
De unge er opptatt av «sjekking» – å treffe en sjarmerende gutt eller jente, «få seg noe», kanskje bare for en kveld. Når Bibelen veileder om forholdet mellom mann og kvinne, viser den et større perspektiv. Vi...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Trøst i sorg
I den viktige Bergprekenen sa Jesus: «Salige er de som sørger, for de skal trøstes.» (Matt 5,4). Hva er det vi lengter etter når vi sørger? En eller annen form for trøst. Noe som fyller et tomrom i hjertet....Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Usynlig styrke
Bibelen lover velsignelse til dem som «stoler på Herren og setter sin lit til ham. Et slikt liv er som et tre «plantet ved vann [som] strekker røttene mot bekken. Det frykter ikke når heten kommer, løvet er grønt....Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Stekt laks og brokolli
Hellig er den stund når en kone kommer med stekt laks, brokkoli og kokt ris til sin forkjølede mann som ligger utslått på sofaen, snufsete og vond i halsen. Hellig er den stund når tallerkener og bestikk settes...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Mellom deg og Gud
Velsignet er den stund når du ber om morgenen og er så trøtt at det er risikabelt å lukke øynene, så trøtt at du nesten glemmer hva du skulle si. Når du egentlig skulle be for dagen og alt som venter, men...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Når bølgeskvulpet forstyrrer
En gang iblant har jeg hjemmekontor i en skogkant nær byen. Jeg tar med meg laptopen, finner en benk og setter meg ned for å jobbe. Mailen åpnes, Teams starter opp og jeg tar en kikk på agendaen. Plutselig suges...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone