Å bli renset
En av etterkrigstidens mest sentrale, norske politikere hadde vært flere år i tyske fangeleire under krigen. Han kom hjem og han gikk med full tyngde inn i arbeidet med å bygge opp igjen samfunnet. Men årene i...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds trofasthet
At Gud er trofast er godt bevitnet av kristne gjennom alle tider. Mange er også de steder i Guds ord som understreker denne erfaringen som så mange av oss opplever i hverdagen. «Gud er trofast, han som har kalt...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Her kan jeg hvile
«- et ord som blir talt i rette tid.» (Ordspråkene 25, 11). En indianer kastet seg på hesteryggen for å komme unna en præriebrann. Det ble et drøyt stykke å ri, og til slutt segnet hesten om av utmattelse. Han...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds plan
Allerede fra skapelsen av hadde Gud en plan for alle mennesker. Han har lagt et livsløp for dem som vil vandre sammen med Jesus. Paulus skriver mye om dette i Efeserbrevet. Han beskriver med sterke ord hvordan...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gir oss det vi trenger
«Så skal min Gud, han som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt dere trenger.» (Fil. 4, 19). Det finnes nok ingen som trenger så mye som et våkent og kjempende Guds barn. I troens gode strid opplever...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Et forunderlig bønnesvar
Det finnes utallige eksempler på hvordan Gud på forunderlig vis griper inn i menneskers livssituasjon, med konkret hjelp. Det er ingen grunn til å tvile på bønnens muligheter og løfter. Dette skjedde i India. En...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Bønn for sønnen
«Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.» (Matt. 7, 7-8). Pietismens...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Tenk som Askeladden
I et av folkeeventyrene tok Askeladden med seg alt han fant på veien, enten det var en utgått skosåle eller et bukkehorn. Han hadde ikke bruk for tingene der og da, men tok vare på dem i tilfelle de kom til...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kjære pappa
En gang var jeg på en lovsangskveld, og samlingen ble startet med en felles bønn. Hun som ledet startet bønnen slik: «Kjære Pappa». Brått fikk jeg en tankevekker. Jeg hadde aldri hørt noen omtale Gud som «Pappa»...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone