Bibelens mat
Det er en fortelling som finnes i mange varianter. Den handler gjerne om en som er blitt forsøkt ranet eller drept, eller som har deltatt i en krigshandling. Det blir skutt mot vedkommende, men han (det er som...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Skyfri himmel?
En av Bjørn Eidsvågs sanger heter «Skyfri himmel». Det er et begrep vi liker å høre om. En skyfri himmel er for mange et annet uttrykk for en sorgfri og bekymringsfri tilværelse. I Kongebøkene i Det gamle testamente...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Bevar ditt hjerte»
Vi tenker på hjertet som et senter for både tanker og følelser. Rent medisinsk stemmer ikke det. Hjertet er en knyttnevestor muskel som sitter midt i brystkassa vår, om enn litt til venstre, som har til oppgave...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Feil retning
I det parkeringshuset jeg pleier å bruke, kan man bare kjøre i en retning. Men biler parkert på begge sider og en relativt smal bane mellom dem, er det klokt. Men det er ikke til hinder for at man rett som...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Fortelle om Jesus
Et ektepar som går i den samme menigheten som meg driver et privat hjelpearbeid i et østeuropeisk land. Det handler første og fremst om å drive skoler, men også om kristent fellesskap. Behovene er store, både sosialt...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gjeldfri
Stemmen i den andre enden hadde denne profesjonelle, glade klangen som kjennetegner telefonselgere. Det hun kunne tilby meg, var et lån med mye lavere rente enn jeg alt hadde; det var hun helt sikker på. – Men jeg...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Lavt batteri
Foredraget var i full gang, og bildene fra pc-en kom som de skulle. Så dukket det opp en melding i bildet: «Lavt batteri». De fleste som er kjent med situasjonen vet at her må man enten avrunde foredraget og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Merkevarenavnet
Den godt voksne misjonskvinnen var glad i å lese, men ville at bøkene skulle oppmuntre og velsigne henne. Når hun ble spurt hva hun ønsket seg til jul eller fødselsdag, svarte hun gjerne: – En god bok fra Lunde...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Mot strømmen
Eventyret om «Kjerringa mot strømmen» er en del av den norske kulturarv. Hun var den som alltid uenig med andre, og som det egentlig endte nokså tragisk for. Men da hun ble funnet etter sin død, hadde hun drevet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone