Hva er sannhet?
– Hva er sannhet? Slik spurte den mektige romeren, der han sto ansikt til ansikt med fangen som sa han var kommet for å vitne om «sannheten» (Joh 18, 38). Mange har lurt på hvordan tonefallet og kroppsspråket...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Salmevers eller virkelighet?
Hvor ofte har vi ikke en tendens til å lese Salmenes Bok som noen vers som står der, nydelige, livgivende (mens vi leser dem), men ellers bare som noen trøstende salmevers, og ikke som en virkelighet, en sannhet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hva skal jeg gjøre for å arve?
En lovkyndig, som ville sette Jesus på prøve, spurte Jesus: «Hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» (Lukas 10,25) Det setter oss på sporet av at noe er galt i utgangspunktet, da en arv som kjent er en gave...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Lær Salme 27 utenat!
Hvorfor det? Fordi «på den onde dag» trenger vi den. Jammen, der er jo så mye annet i Bibelen man kan lære utenat! Ja, gjør vi det så stiller vi helt annerledes i livsløpet som er lagt opp foran oss. Det er...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Begynner det evige liv når vi dør?
Noen mennesker tror det, at det evige liv begynner når vi dør, at det er en slags livspolise som gjør at vi kan leve litt mer bekymringsfritt i dette liv! Det forekommer meg å være det samme som at et ekteskap...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Det er fullbrakt!
Hvor vidunderlig det er å ikke skulle prestere noe med hensyn til frelsen, å ikke skulle se seg om etter andre løsninger, å ikke skulle speide etter nødutganger eller livbåter! Å ikke skulle frykte utgangen på livet....Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Å bli som et barn
Da de bar spedbarna til Jesus for at Han skulle røre ved dem, ville disiplene vise dem bort, men Jesus sa: «La de små barna komme til Meg, hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig jeg...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Helt vanlig»
Fra en gammel episode av serien om kriminalinspektør Morse husker jeg denne replikkvekslingen der sjefen spør: - Er du katolikk, Lewis? Nei, Lewis er ikke katolikk, og sjefen spør mer: - Hva er du da? - Helt...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Pass på hjertet»
En bedriftsleder som var kjent som en hard negl og tøff sjef ble lagt inn på sykehus. Det var visst noe med hjertet, fikk de ansatte vite. «Fant de et?» spurte en av dem. Det er en krass replikk, og forhåpentligvis...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone