Gutteforeningen ble starten
Når man er kommet i godt voksen alder tenker man oftere på opplevelser fra ungdomstiden. Jeg var så heldig å bli innbudt til en gutteforening. Det var egentlig her det hele begynte. Jeg ble en frukt av kristent...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Skal ikke forgå
Det fortelles at en mann ville vise sin forakt for kristendommen ved å brenne en bibel. Han fikk laget et bål i hagen sin og da det brant godt, kastet han en bibel inn i flammene. Det brant godt, men et lite...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
De bøker som skrives
Det bibelske skriftet «Forkynneren» regnes med i visdomslitteraturen i Bibelen. Det er på mange måter et resignert skrift, og på slutten av boka heter det: «Det er ingen ende på de bøker som skrives» (12, 12). Alf...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Tre komma seksten
Veien gikk gjennom en trang og ikke altfor høy undergang. For sikkerhets skyld hadde noen satt opp et enkelt skilt på den ene siden av undergangen. Det viste en pil som pekte oppover og tallkoden 3, 16. Tre meter...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gratis, men forpliktende
Ordet «nåde» er sentralt i evangeliet. På gresk har dette ordet samme grunnbetydning som vårt «gratis». Guds nåde, troen, er helt gratis. Men samtidig forplikter det å ha tatt imot den. Dette forteller Jesus om...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Ord som gleder
Selv etter å ha vært bibelleser i mer enn 50 år, hender det man oppdager nye ting i «Bøkenes bok»; nye formuleringer, nye observasjoner. Forleden skjedde det igjen. Det er salmisten som forteller at han synge for...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
En åpning
En kunstner hadde malt et bilde av to som spilte et parti sjakk. Den ene spilleren var selve djevelen og den andre en hvilken som helst person. Djevelen hadde overtaket og hadde et tilfreds smil i ansiktet. Spilleren...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds kjærlighet
Guds kjærlighet er noe av det mest sentrale i den kristne tro. Det å få leve i Guds kjærlighet, er å leve i visshet om at Jesus elsker oss. Den skaper den glede i Herren som Paulus så fint beskriver i Filipperbrevet....Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds bud
«Legg vinn på å holde Herren deres Guds lover, de bud og forskrifter som han har pålagt deg.» (5. Mosebok 6,17). Guds bud gir en ramme for hvordan livet bør leves. Et liv i ansvar og kjærlighet. Det heter i...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone