Hun var ikke pen!
Hun var en gammel, grå og sliten dame. Småguttene som lekte i nærheten, kjente henne. Hun nynnet på kristne sanger fra sin ungdom. Guttene hørte et uttrykk fra en av sangene: «Hvi kunne du elske en sådan brud?»...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gjeterens død
«Jeg setter mitt liv til for sauene», sa Jesus (Joh 10,15). Jesus er den gode hyrde. Beviset på det er korset. Uten det blir kristendommen bare et skall. Det er i påsken Jesus virkelig trer fram som den gode...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
En relevant tittel
«Hva er Jesu fineste tittel? Konge? Herre? Messias?» Slik spurte en prest under en konfirmanttime. Ingen sa noe. Da kom svaret fra kateteret: «Synderes venn! Det er Jesu fineste tittel – selv om den ble gitt...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Tre håndfuller vann
«I Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn.» De gamle uttrykkene lyder fra kordøra. Tre håndfuller vann øses over den lilles hode. Det hele ser nærmest ynkelig ut. Hva er poenget? Vantroen kan ikke se noe...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Den ondes brennende piler
«Grip framfor alt troens skjold, som dere kan slokke alle den ondes brennende piler med» (Ef 6,16). Djevelen er en listig fiende. Han er Guds motstander. Bibelen omtaler flere av de «brennende pilene» hans. Den...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Trøstesalme i krisetider
Paul Gerhardt var blant dem livet fòr hardt med. Han gjennomlevde 30-årskrigen med alle dens redsler. Etter krigen, som 44-åring, giftet han seg med Maria. De fikk fem barn sammen, men fire av dem døde som små. Foreldre...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Samvittighetsgjeld
Lederen for en kristen organisasjon fant en konvolutt på sitt skrivebord. Da han åpnet den, fant han et større pengebeløp og en håndskrevet lapp. Der sto det ett ord: «Samvittighetsgjeld», men ingen signatur eller...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Stor trafikk på den smale vei»
«Omkjøring», sto det på skiltet. Den vanlige veien var sperret og omkjøringsveien var svingete og smal, og med mange biler. «Skal si det er stor trafikk på den smale vei», var en replikk som falt fra passasjeren...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Tekoppens evangelium
Det er en replikk man kjenner fra nær sagt alle filmer og fjernsynsserier: «Shall I put the kettle on?» Skal jeg sette over kjelen? Ikke minst i litt spente situasjoner, sier man det. I den engelskspråklige verden...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone