Kom om natten
Nikodemus kommer til Jesus om natten. (Joh. 3,1-16) Han hadde nok registrert at Jesus hadde kommet med noe nytt, og han ville vite mer. Nikodemus var rådsherre og det rådde skepsis til Jesus blant disse. Han var...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kjærlighet fra Gud
Budet om kjærlighet står sentralt i Bibelen, og står i nøye sammenheng med Guds kjærlighet som må virke i oss. «Mine kjære, la oss elske hverandre! For kjærligheten er fra Gud, og den som elsker, er født av...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kjenn at jeg er Gud
«Hold opp! Kjenn at jeg er Gud. Jeg er opphøyd over folkeslag, opphøyd på jorden. Herren Sebaot er med oss, Jakobs Gud er vår faste borg.» Salme 46,11-12. Tidligere hadde verset denne innledning, «Stans og innse...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Jesus er Herre
«Navnet Jesus blekner aldri, tæres ei av tidens tann. Navnet Jesus det er evig, ingen det utslette kan. Det har bud til unge, gamle, skyter stadig friske skudd. Det har evnen til å samle alle sjeler inn til Gud.» Navnet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
I fyr og flamme for Jesus?
I 1996 var de 7 sendebrevene i Åpenbaringsboken prekentekster i tiden etter påske. Til menigheten i Efesos heter det, «Jeg har imot deg at du har forlatt din første kjærlighet». Andre får høre at de har navn av...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hva er dette for en?
«Hva er dette for en? Både vind og sjø adlyder ham.» Matt. 8,27. Jesus har stillet stormen. Det oppsiktsvekkende skjedde at det ble blikk stille. Hva er dette for en som kan gjøre slike ting? Hvem er han? Vi...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Han tok våre byrder
Vi har nylig feiret påske når dette skrives, og jeg måtte igjen stanset opp for Trygve Bjerkrheims «Takk at du tok mine byrder!» En takkebønn som munner ut i glede og frigjøring, og som jeg føler skaper livsfornyelse,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds velgjerninger
Å leve i et moderne velferdssamfunn fører med seg mange farer og fristelser. Det heter jo at «det skal god rygg til å bære gode dager.» Sløvhet og likegyldighet som skyldes at en føler at en får det meste uten...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Guds plan og vei
Det som en dag skjedde ved Cæsarea Filippi ble et vendepunkt i Jesu samtale med disiplene. Nå var de etter hvert blitt overbevist om at Jesus virkelig var Messias, Guds Sønn. Jesus la ikke skjul på hva som lå...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Storgt 10B, 0155 Oslo Tlf 48 17 42 39 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone