I de blindes land
I de blindes land, er den enøyde konge. Fariseerne var til de grader både enøyde og konger, de tenkte bare på seg selv, de hadde sin «sannhet», og var i sin selvrettferdighet blitt mer katolsk enn paven. «Sannheten»...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Over hekken etter mann -
Å gå over hekken etter mann er omtrent like håpløst som å gå over bekken etter vann. Den første setningen hørte jeg fra trubaduren Tore Thomassen, den siste sa Jesus, til kvinnen ved brønnen i Joh. 4: Spør Meg,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hvordan kan det være -
Hvordan kan det være at folk forstår, at hvis man vil lære fransk, så må man studere, det koster tid og penger. Hvis man vil sy en bunad, så må man ha undervisning så det batter! Men hvis man vil lære Jesus...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gullgraving
Når får vi lyst til å be? Når vi holder på å synke, eller også når vi begynner å skjønne hvem Jesus er? Da får vi nemlig noe som i Bibelen kalles «sannhet i hjertets innerste», en ærlighet – som vi ellers...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Severin Suveren
I Bibelen, i Romerne 1,28, står det at vi kan bli overlatt til vår egen sviktende dømmekraft, det er en risikabel affære. Det skjer når vi kaller det onde godt, og det gode ondt, når vi gjør mørke til lys og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Angst
Gud bevare meg fra å skrive lettvint om dette tema! Det eneste jeg tør, er å si det samme som Jesus sa i Johannes 14,1, der står det: «La ikke hjertet bli grepet av angst, tro på Meg!» Det høres ut som det...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Frihet!
Tenk, at vi er blitt født inn i dette lands frihet, vi skal ikke kjempe mot tyskerne, det var det noen andre som gjorde! Tenk, at vi er blitt født inn i en åndelig frihet, vi skal ikke kjempe mot djevler og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Forståelse
En person ble spurt om han ikke var frustrert over alt det han ikke forsto i Bibelen? Nei, svarte han, jeg har flust nok å gjøre med det jeg forstår! Når det står: «Så høyt har Gud elsket verden, at han ga...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Å kaste seg ut på
Mitt tre år gamle barnebarn elsker å være med farfar eller pappa i svømmehallen. Særlig moro synes han det er å stå på kanten av svømmebassenget og hoppe ut i vannet. Han vet at der står enten pappa eller farfar...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone