Maten i ordet
Profeten Jeremia beskriver Guds ord som mat (Jer 15, 16). Jesus sa om seg selv at han er livets brød (Joh 6, 35), og Paulus refser de kristne i Korint fordi han måtte gi dem melk, de tålte ikke fast føde (1...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
En kirke i brann
Vålerenga kirke i Oslo har hatt en viss plass i vår families historie. Her har det vært både bryllup, barnedåp og konfirmasjon. En høstdag i 1979 brøt det ut brann i denne kirken. Sjokket, sorgen og smerten var...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Godt å være frelst»
Det er kanskje det mest brukte og det enkleste, kristne vitnesbyrd som kan avlegges: «Det er godt å være frelst». Et annet, nokså likt, er dette: «Jeg er glad at jeg er frelst». Noen synes begge utsagnene er...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Steg for steg»
I et vers som ble sunget mye for noen år siden, heter det: «Der du går skal din vei åpnes for deg, steg for steg, steg for steg». Et annet, trolig mye bedre kjent sangvers, sier det slik: «Blott en dag,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
En vandring
I en tid da det har vært mye færre muligheter til aktiviteter som involverer mange eller hvor man kommer i kontakt med ukjente, har de gode, gamle spaserturene fått en slags renessanse. Gjennom mesteparten av menneskehetens...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Et bilde
Etter 1. verdenskrig ble det opprettet mange Fonds som tok seg av foreldreløse barn, mange barn mistet foreldrene i krigen. En gang kom en tynn blek mann med en tynn liten jente ved hånden, og sa til en av lederne...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Den modigste
Hvis noen hadde spurt: Hvem er den modigste i verdenshistorien? Så ville jeg ha svart: Jesus! Å vite at man skulle piskes og korsfestes, og gjøre det frivillig – av kjærlighet, det hadde forbigått min tankekapasitet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Tilfeldighet?
Forestill deg at du kjører på en øde strekning, kanskje gjennom milelange skoger, på toppen av en bakke går bilen i stå, bensintanken er tom. Plutselig ser du, at i bunnen av bakken ligger det en bensinstasjon,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Ego Egonsen
Hvis vi ikke fikk hjelp til å se Guds Rike, så ville vi aldri se det! Ego Egonsen vil ikke se noen ting, ikke innrømme noen ting, ikke bøye seg, ikke gi avkall på de meninger han har, han vil ikke forandre...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone