En god begynnelse
Kjære Jesus, i dag har jeg ikke vært irritert og sur, - heller ikke egenrettferdig eller bedrevitende, og jeg har ikke rukket å ha en mening om allting, men det er fordi jeg ikke har stått opp ennå, - om litt...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
De som hører, skal leve
Det er mye ved det moderne livet som ikke henger sammen. Vi kjøper og bruker mer, men nyter det mindre. Vi har store hus, men små familier. Flere hjelpemidler, men knapphet på tid. Mer kunnskaper, men mindre visdom....Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Omsorg for de utstøtte og fremmede
Profeten Elia i Bibelen ble en gang sendt ut av landet sitt, til et naboland fullt av avgudsdyrkere. Der fant han en enke som var så fattig at hun samlet ved for å koke et siste måltid. Hun var sikker på at...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Veien
– Er du sikker på at du kan veien nå, da, sier vi til ungene når de skal gå et sted alene for første gang, enten det er til skolen, musikkøvelse eller trening. Som regel har den voksne fulgt dem både en og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Det jeg skjønner»
Det kan sikkert være enighet om at det står ting i Bibelen som mange av oss ikke skjønner. Den amerikanske humoristen Mark Twain, han som skrev om Tom Sawyer og Huckleberry Finn, sa om dette: «Det er ikke de...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Strøket ut?
En gutt fant en bibel som noen hadde lagt fra seg. Litt nysgjerrig begynte han å bla i den. Det var mye han ikke forsto, men det som forundret ham mest var alle markeringene med penn og noen steder tusj som...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Jeg vet hvordan du har det»
Det er lett å si det når noen går gjennom en vond eller vanskelig fase i livet: «Jeg vet hvordan du har det». Kanskje mener vi det også, eller tror vi har dekning for å si det. De fleste av oss har møtt både...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Enhet blant troende
Når Jesus i sin siste bønn før korsfestelsen ber om at alle troende må være ett, for at verden skal tro at Jesus er utsendt av Gud (Joh 17,21), så må det være en enhet som bygger på sannheten i Guds Ord, at...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Fri – eller virkelig fri?
I Joh 8,32 og 36 står det noe som i første omgang ser likt ut, men som ved nærmere ettertanke er ganske forskjellig. I vers 32 står det: «Dere skal kjenne Sannheten, og Sannheten skal gjøre dere fri.» I vers...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone