Fra skaperens hånd
I 1541 var et av kunsthistoriens største og mest kjente verk ferdig: Michelangelos dommedagsfreske i det Sixtinske kapell i Roma. I snart 500 år har fresken overveldet alle som har sett den. Selv har jeg vært...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Haster ikke lenger»
Han hadde mange jern i ilden og noterte de ulike oppgavene på små ark som han sorterte i tre bunker. Da han ble spurt om hvordan han fordelte oppdragene mellom de tre bunkene, beskrev han dem slik: Haster – haster...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Ild eller due?
I Bibelen kan vi lese om to ulike skikkelser som Den hellige ånd viser seg som. Den ene er i form av en due, den andre i form av ildtunger. Da Jesus ble døpt av Johannes, kom Ånden ned over Jesu hode i skikkelse...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Gjenkjennelsen
Da den såkalte «Jesusvekkelsen» oppsto tidlig på 1970-tallet, ble «One Way»-tegnet lansert som et kjennetegn blant kristne. Man pekte oppover mot himmelen for å formidle at det bare er én vei dit. Noen har gitt Larry...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Ett steg av gangen
Artisten Johnny Cash (1932–2003) skrev mange kristne sanger. En av dem heter «Half a Mile a Day». Om den har han selv fortalt at han skrev den etter å ha vært til en gudstjeneste der den ene etter den andre...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
«Halleluja» på flaske
Vi kom fra ulike kristne sammenhenger og var på studietur i Israel. Vi fikk flere omvisninger, og ett sted viste en av de medreisende meg noe hun hadde sett: En likør som het «Halleluja». Som avholdsmann gjennom...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
La bitterheten fare
«La all bitterhet (…) være langt borte fra dere…» (Ef 4,31; Norsk Bibel 88). Bitterhet er noe vi alle har kjent på. Skuffelser, avvisning, forbigåelser og så videre kan føre til at vi blir bitre; vi føler oss...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Forherd ikke ditt hjerte
«I dag, om dere hører hans røst, så gjør ikke hjertene harde…» (Hebreerne 3,15). Alle ønsker vi å møte mennesker med åpne og myke hjerter, mennesker som elsker oss og tilgir oss. Men vet du at du kan være en...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
God helse?
«Glede i hjertet gir god helse, mismot tærer på marg og ben» (Ordsp 17,22; 78-oversettelsen.). Bibelen er en bok for nåtid og framtid, for hele mennesket – kropp, sjel og ånd. I dagens vers leser vi at «marg og...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone