Framtiden i Guds hender
«Herre, jeg setter min lit til deg; jeg sier: Du er min Gud. Mine tider er i din hånd.» (Salme 31,15). Det er David som vitner slik om sin erfaring. Vi er for lengst i gang med et nytt år. Det er spennende...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Godt å lovsynge Herren
«Jeg vil minnes Herrens velgjerninger og prise ham for hans storverk, for alt det Herren har gjort for oss, for den store godhet som han i all sin nåde og miskunn har vist mot Israels ætt.» (Jes. 63,7). De 4...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Det strykes ut
Ole som nettopp hadde begynt på skolen, hadde ofte hørt om at Jesus tok bort menneskenes synder, og en dag spurte han faren sin, «Du far, hvor har Jesus gjort av alle syndene våre, hvor har han gjemt dem?» Faren...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Verden kan deles i to
Verden kan deles i to. Ikke i gode og onde, men i de som er tilgitt og de som ikke vet at de er det. I 2. Kor 5,19-21 står det: «For det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv, slik at han...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Evig trofasthet
Forleden dag hørte jeg en setning i radioen som grep mitt hjerte: Et gammelt ektepar var blitt så demente, at de ikke husket navnene på hverandre. En dag var det en som spurte mannen: «Kjenner du Jesus?» - Mannen...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Et møte av kvalitet
Det er egentlig tankevekkende, at hvis vi ikke kommer til Jesus som vi er, så møtes vi aldri! Vi må altså komme med alt som er i oss, lengselen, selvhjulpenheten, stoltheten, nederlagene, smerten, behovet for hjelp,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
En huskeregel
I Matt. 7,12 står det en huskeregel. Den kan bli et svar på de problemene vi har med sjefen, ektefellen, vennene og fiendene. Vi kan komme til å se saken fra en litt annen synsvinkel: «Alt dere vil at andre...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hvem fristes av smale veier?
Smale veier hindrer vår utfoldelse og krever mer aktsomhet, så i den fysiske verden er vi glade dess bredere veien er. Jesus har et annet opplegg, Han sier i Matteus 7,13 «Gå inn gjennom den trange porten! For...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Hukommelsestap
Noe av det som forsinker og ødelegger vårt forhold til Gud, er rett og slett glemsomhet. Eksempelet fra 2. Mosebok, hvor Gud befridde en stor gjeng med løskjøpte slaver ut av Egypt, for å føre dem inn i «Det...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone