Medvandrer i livet
Vi trenger alle en medvandrer i sorg og vanskelige livssituasjoner, og det bør ikke være en forståsegpåer. Medvandrere må gå ved siden og ikke foran. Og må være villig til å være nær. Vi kan bidra til å lindre...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Livgivende lys
«For hos deg er livets kilde, i ditt lys ser vi lys.» (Salme 36,10). Salme 36 skildrer kontrasten mellom menneskers ondskap og Guds kjærlighet og miskunn. Og beskriver de stolte som ikke erkjenner og bekjenner sin...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Kom til Jesus
Mot alle regler kommer en spedalsk fram til Jesus, faller på kne foran ham og ber om hjelp. «Om du vil, kan du gjøre meg ren. Jesus fikk inderlig medfølelse med ham, rakte ut hånden og rørte ved ham. «Jeg vil»,...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Livet en vandring
«For dere skal ikke gå ut i hast, og ikke skal dere flykte. For Herren går foran dere, og bak dere går Israels Gud.» (Jesaja 52,12). Guds folk er på vandring, og får trøstefulle ord og løfter med på veien. Disse...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Jesus er synderes venn
Det er bare Den Hellige Ånd som kan hjelpe oss til å se at vi trenger Guds nåde og tilgivelse. Det er viktig å bli klar over at Jesus ikke er kommet for å kalle rettferdige, men syndere. Ofte dukker det opp...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Stol på Gud
«Kast på Herren det som tynger deg, han vil sørge for deg! Han vil aldri i evighet la den rettferdige vakle.» (Salme 55,23). Det er knyttet et minne til dette verset. I forbindelse med en konferanse skulle jeg...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Øve opp stemmen
Etter flere måneder der man ikke kunne samles i kirker og bedehus, og ikke kunnet delta i salmesangen slik man pleide og satte pris på, var det endelig blitt mulig å samles igjen. Ja, ikke bare samles, men kunne...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Ladestasjon
Bensinpumper har vært et kjent syn gjennom 100 år. Under krigen så man «knott-generatorer» fordi bensin var mangelvare, men i vår tid er biler som går på elektrisk strøm, og ladestasjoner blitt et stadig vanligere...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Bibel-menneske
I en gammel avisannonse fra 1922 fant jeg at det ble lyst til ekteskap for en «bibelkvinne». Det var yrkestittelen hennes. Det er neppe noen som bruker dette som yrkesbetegnelse i dag, men jeg fant ut at den vordende...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone