Personaliakongen vil ikke pensjonere seg
I hulen sin hjemme i Råde har Boe Johannes Hermansen produsert personaliastoff om levende og døde i 40 år. Tirsdag blir han pensjonist, men planlegger ikke å gi seg.
Les mer 03. feb.
– Jeg lider av scrolling, mener Jarle Haugland
Jarle Haugland ble så provosert av Mark Zuckerberg at han koblet seg fra sosiale medier. Det mener lederen i Tro & Medier at han bare har hatt godt av.
Les mer 02. feb.
– Unngå ikke å forkynne om samlivsetikken
Olof Edsinger har en oppfordring til prester og pastorer: – Snakk om samlivsetikk i menigheten, ellers vil folk bare høre på de sekulære predikantene.
Les mer 28. jan.
Uvanlig stor interesse for samlivskonferanse
Disippel 2023, som er en samling for konservativ kristen samlivsetikk, startet fredag formiddag med så mange deltakere at arrangørene fant det utfordrende.
Les mer 27. jan.
Omkring 300 påmeldt til Disippel-konferansen
– Dette er en viktig arena, sier Espen Ottosen foran første utgave av Disippel-konferansen som arrangeres i Oslo fredag og lørdag.
Les mer 26. jan.
Agenda 3:16 sier opp halvparten av staben
Misjonsmagasinet Agenda 3:16, som er eid av Normisjon, sier opp tre av sine seks ansatte. Det betyr også at produktet slankes.
Les mer 26. jan.
Det skjulte misjonsarbeidet
Informasjonsleder i NLM, Espen Ottosen, synes det er utfordrende å fortelle om misjonsarbeid i utsatte områder. – I verste fall kan det øke forfølgelsen av lokale kristne, sier han.
Les mer 25. jan.
Normisjon vil legge mer vekt på å nå de unådde
Normisjon-ledelsen spisser den misjonale tenkningen og vil øke bevisstheten om at de lokale fellesskapene står i en større sammenheng nasjonalt og globalt.
Les mer 19. jan.
Åpne Dørers World Watch List 2023:
– Forfølgelsen av kristne verre enn noen gang
– Forfølgelsen av kristne verre enn noen gang
World Watch List markerer 30 år og Åpne Dører rapporterer om en alarmerende økning i forfølgelsen av kristne over de tre tiårene.
Les mer 18. jan.
Ikkevoldsprisen til Demokrativerkstedet på Utøya
Det Norske Baptistsamfunn, Norges kristne råd og Oslofjord folkehøgskole hedrer arbeidet for å styrke ungdoms kunnskap om demokratiet og terrorangrepet 22. juli.
Les mer 16. jan.
Vil hjelpe nepalere å bygge eget land
Mens arbeidere fra Nepal har bygget VM i Qatar har HimalPartner fått hjelp fra Knarvik VGS til å utdanne byggfaglige entreprenører i Nepal som kan være med å bygge eget land.
Les mer 10. jan.
250-årsjubileum for hymnen Amazing Grace
I disse dager er det 250 år siden Amazing Grace – på norsk Å nåde underfull og stor – ble framført for første gang. Bakgrunnen er dramatisk og sangen stadig sørgelig aktuell.
Les mer 06. jan.
Tre kvinner aktuelle som ny biskop i Bjørgvin
Etter den rådgivende avstemmingen i Bjørgvin bispedømme går Kjersti Gautestad Norheim, Ragnhild Jepsen og Sunniva Gylver videre til neste runde i bispetilsettingen.
Les mer 06. jan.
Fikk kunstig intelligens til å lage kristen julesang
– Jeg er imponert over resultatet, sier filmskaper Øyvind Kleiveland etter at han ba chatboten GPT-3 om å lage en moderne julesang som inkluderte Jesus.
Les mer 27. des.
Stjernene står i kø for å synge kristne julesanger
«Alle» gjør det – fra Sissel Kyrkjebø og Bob Dylan til Dolly Parton. Elton John gjør det også. Og Olav Solvang har noen tanker om hvor godt artistene presterer.
Les mer 22. des.
Nettverk viktig for religiøs minoritetsungdom
Religiøse nettverk på tvers av landegrenser spiller en viktig rolle for mange minoritetsungdommers trosutøvelse og identitetsskaping, viser ny forskning.
Les mer 19. des.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone