Lar trossamfunn svare selv
Med prosjektet Uenighetens fellesskap ønsker Religioner.no å gi folk et ufiltrert innenfra-perspektiv fra tros- og livssynssamfunn i Norge.
Les mer 16. nov.
Slit med å få unge til å snakke om tru
– Tru er for mange litt privat, og det har alltid vore noko stigmatiserande å vere kristen, seier Mari Tesdal Hinze som har vore Tensing-leiar i mange år. Det vil ho gjerne endre på.
Les mer 14. nov.
Vil ikke tvinge trossamfunnene
Flere trossamfunn har svært lav kvinneandel i styrende organer, men likestillingsombudet vil ikke tvinge fram bedre kjønnsfordeling – foreløpig.
Les mer 14. nov.
– Kvinnene er ikke bare ofre i krig
Krig gjør særlig kvinner sårbare, men Kari Fure har også sett at enkelte finner styrke de ikke visste de hadde. I «Krigens døtre» forteller hun kvinnenes historier fra Syria og Irak.
Les mer 14. nov.
Hamar fikk pris for å passe på kirkene
Det er på Hamar de er flinkest i landet til å passe på kirkene sine, mener KA og Knif Trygghet.
Les mer 13. nov.
– Trosfrihet er et prioritert område for regjeringen
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide inviterte mandag for første gang til nasjonal konferanse om tros- og livssynsfrihet og lover å fortsette en høy satsing på dette feltet.
Les mer 12. nov.
– Fordi Gud elsker rettferdighet må vi kjempe for den
I tillegg til å frigjøre folk fra fattigdom mener Misjonsalliansens Bebeto Araújo at kirken også må bidra til å frigjøre rike fra grådighet og alle fra løgnen om at det ikke nytter å endre samfunnet.
Les mer 09. nov.
Ber om mer enn moral fra kristne
Statsminister Erna Solberg vil gjerne ha kristne organisasjoner med i samfunnsdebatten og arbeidet for rettferdighet, men hun stiller også krav om kunnskap.
Les mer 09. nov.
– Send videohilsener til lidende kristne
Kristne angripes mange steder, og ikke engang barna skånes. I høst bæres fakler til støtte for troende som lider, og Stefanusalliansen ber kristne tenne håp med videohilsener.
Les mer 08. nov.
Feira 100 år med norsk misjonsstasjon i India
Mange etterkommarar av norske pinsemisjonærar var til stede då Chopda misjonsstasjon i India feira 100-årsjubileum.
Les mer 08. nov.
Dei apokryfe skriftene fram frå skuggen
Apokryfane er framande for mange, sjølv om dei er med i nokre bibelutgåver. No kjem dei i ny og moderne språkdrakt i ei eiga bok, over hundre år etter at dei først vart gitt ut på norsk.
Les mer 01. nov.
Forsker på hva som skjer når lokalkirken brenner
Når en kirke brenner, kommer det folk og følelser fram som ikke ellers er så synlige.
Les mer 31. okt.
Asia Bibi frikjend, skal ut av Pakistan
Fembarnsmora Asia Bibi, som var dømd for blasfemi i Pakistan, har fått dødsdomen oppheva, og planar er lagt for eit trygt liv utanfor heimlandet.
Les mer 31. okt.
Sang og ba for ofrene i Pittsburgh
Norske jøder samlet seg tirsdag kveld i synagogen i Oslo for en minnestund for jødene som ble drept i Pittsburgh. – Vi er veldig bevisst på egen sikkerhet, sier forstander Ervin Kohn.
Les mer 30. okt.
– Dagens abortlov ivaretar samvittighetsfriheten best
Norges relativt restriktive abortlovgivning gjør det enklere å diskutere reservasjonsrett her enn hos våre nordiske naboer, mener stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H).
Les mer 30. okt.
Full festival med kropp og soul
Morgenscene ved Oslo Spektrum: En lang rekke barn går syngende på fortauet mot inngangen til hovedstadens storstue. Det er Soul Children-festival i byen, og det merkes.
Les mer 27. okt.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone