Tyskere under 30 år tror mest på Gud
En undersøkelse viser at 64% av de unge i Tyskland tror på Gud og 84% har bedt minst en gang.
Les mer 07. mai
Kirker som ikke brenner, gir millionuttelling
Forsikring er en stor utgiftspost for kirkelige fellesråd, men godt å ha hvis en kirke brenner. Dessuten kan det betale seg når flammene ikke tar brutalt for seg.
Les mer 05. mai
Vil samla rundt tusen konfirmantar
Festivalen Jærgårds satsar på at dei kan få samla opp mot tusen konfirmantar frå heile Jæren til festival og konsert på Kleppeloen i august.
Les mer 04. mai
Formidabel giverøkning for Mercy Ships i fjor
I koronaåret 2020 skjøt antallet givere voldsomt i været for hjelpeorganisasjonen Mercy Ships. De fikk også nesten en fordobling av gaveinntektene.
Les mer 30. april
– Inkluder kvinnene i pinsefortellingen
IKO-rådgiver og bibelforsker Ingunn Aadland mener kvinnene, som ifølge Bibelen var til stede helt fra kirkens begynnelse, ofte glemmes i gjenfortellingen av pinsen.
Les mer 29. april
«Ånd fra himlen» – og verset som ble borte
I pinsefortellingen kommer Ånden ned til menneskene, men på begynnelsen av 1900-tallet var en sangtekst om «Åndens dåp» for kontroversiell for lutherske salmebøker.
Les mer 29. april
Vil lære av erfaringene fra korona-kirken
Tro & Medier vil undersøke hva små trosfellesskap har betydd gjennom pandemien, og hvordan kirken kan bruke de digitale erfaringene godt videre.
Les mer 28. april
Roger lager kristent barne-TV på swahili
Roger Gihlemoen lager kristent barne-TV i Afrika med en blanding av avansert teknologi og tomme brusbokser. Han håper å nå millioner med animasjonsserien Arven etter Adam.  
Les mer 27. april
Mange ønsker kompetanse på digital trosopplæring
Bispedømme i Den norske kirke opplevde stor interesse for webinar om trosopplæring på skjerm.  Dette vil også være viktig etter pandemien, tror rådgiver for trosopplæring.
Les mer 23. april
Kun kvinner blant nye styremedlemmer i Oase
Årsmøtet i Oase valgte styreleder og fire nye medlemmer til Lederskapet denne helgen. Alle de nyvalgte er kvinner og Oase har med dette fått sin første kvinnelige styreleder.
Les mer 19. april
YWAM Medical Ships utvider virksomheten
YWAM Medical Ships Norge satser sterkere på rekruttering og åpner snart et nytt kontor på Sunnmøre.
Les mer 16. april
Misjonssambandet med stort overskudd i 2020
Norsk Luthersk Misjonssamband kan notere seg for 11,5 millioner i overskudd i fjor. Det skyldes i stor grad statlige tilskudd under pandemien som samlet var på nær 30 millioner.
Les mer 16. april
Israel åpner for vaksinerte turister i mai
Fra 23. mai åpner Israel opp for gruppeturer med vaksinerte utlendinger. – Et veldig godt signal, sier daglig leder i Plussreiser som likevel ikke planlegger turer denne sommeren.
Les mer 14. april
Denne rektoren har ikke hatt noen studenter i år
Agnar Aasland er rektoren som det meste av skoleåret ikke ser noe til studentene sine. Det siste året har skolen vært helt tom, men til høsten håper han på tilnærmet vanlig drift.
Les mer 13. april
No kjem Bibelen 2011 òg i nynorsk lydversjon
Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) har starta arbeidet med å lesa inn nynorsk lyd-bibel av den siste bibelomsetjinga frå 2011. Det likar Noregs Mållag.
Les mer 12. april
– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold
Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer 09. april
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone