Avlyste sommerstevner kan gi millioner i minus
Korona-situasjonen rammer kristne organisasjoner og kirkesamfunn ulikt. Noen har allerede avlyst eller utsatt sine sommerarrangementer, andre vil vente og se.
Les mer 02. april
Nytt verdidokument for NLA
Etter en høst med sterke reaksjoner og debatt har NLA Høgskolens styre nå vedtatt et nytt verdidokument. Dokumentet fremhever fortsatt ekteskapet mellom mann og kvinne som norm.
Les mer 02. april
Kyrkja lever på internett
I nesten halvparten av kommunane i landet finst det no ei form for lokalkyrkjeleg innhald på internett og framover kan det bli endå meir.
Les mer 01. april
Omsetningssvikt for kristne bokaktører
Den kristne bokbransjen hangler på grunn av korona-viruset. Omsetningen daler betraktelig, og forleggere og butikker permitterer.
Les mer 31. mars
Mener kristen sekt er utsatt for syndebukk-jakt
Sør-Koreas Shincheonji Church of Jesus er ifølge menneskerettsaktivister urettmessig gjort til syndebukk for korona-utbruddet i landet.
Les mer 30. mars
Han ga oss en reportasje fra påskemorgen
I år er det 130 år siden Johan Halmrast skrev salmen «Å, salige stund uten like».
Les mer 30. mars
Håper kirkene fortsetter med digital satsing etter krisa
KABB erfarer at nye digitale tjenester i forbindelse med Korona-krisa er med på å bedre inkludere mennesker med funksjonsnedsettelser i kirkelige fellesskap.
Les mer 27. mars
Salget av bibler stuper, markert nedgang i fjor
Alle de tre norske bibelforlagene solgte færre bibler i 2019 enn året før. Salgstallene bekrefter en langvarig nedadgående trend der hver femte bibelkunde er blitt borte.
Les mer 26. mars
«Herligste navn» - et 100-årsminne
Hjalmar Hansen mente selv han hadde skrevet mer enn 800 sanger og dikt. Den som huskes best ble til da hans 16 år gamle sønn døde. I år er det 100 år siden «Herligste navn som er uttalt på jord» ble skrevet.
Les mer 25. mars
Fryktar katastrofe i Burkina Faso
Det konfliktfylte landet på om lag 20 millionar menneske er no eit av dei tre afrikanske landa med høgast smittespreiing av korona. – Dei fattigaste blir ei stor risikogruppe, melder Strømmestiftelsen.
Les mer 24. mars
Omstridd folkehøgskule vert forsinka med eit år
Sjøholt Folkehøgskole skulle ha teke imot dei fyrste elevane sine til hausten, men styret ser seg no tvunge til å vente i eit år med å opne den omstridde skulen.
Les mer 23. mars
Fanny Crosby 200 år:
Hun sang om Jesus
Hun sang om Jesus
Tirsdag 24. mars er det 200 år siden den kjente salmedikteren Fanny Crosby ble født.
Les mer 20. mars
Inviterer til digital bønnedugnad
Når kirker og forsamlingssaler ikke kan fylles opp fysisk, finnes det alltids en nettløsning. Det gjelder også for folk som vil be.
Les mer 20. mars
Korona-samarbeid om konfirmantundervisning
I en vanskelig fase strekker Sjømannskirken ut en hjelpende hånd til Kirkerådet siden konfirmanter flest ikke kan få vanlig undervisning for tiden.
Les mer 19. mars
Sel kirke forsøkt påtent i natt
Sel kirke i Gudbrandsdalen ble trolig forsøkt påtent natt til torsdag. Politiet ser hendelsen i forbindelse med den nylige brannen i Dombås kirke.
Les mer 19. mars
Kirkemøtet utsatt til september
Kirkemøtet som skulle vært avviklet fra  22. til 27. april utsettes til høsten.
Les mer 18. mars
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone