Satser millioner for å hjelpe eldre innsatte
Frelsesarmeen har besluttet å finansiere et prosjekt for å gi ekstra hjelp til eldre fengselsinnsatte. Frelsesoffiseren Bernt Olaf Ørsnes er sentral i arbeidet.
Les mer 01. juni
Barnehagekontoret til IKO skifter navn
IKOs barnehagenettverk er det nye navnet på virksomheten som støtter kristne barnehager i å ivareta sine særpreg og verdier.
Les mer 30. mai
GuttogJente.no lanserer engelskspråklig nettside
Den kristne organisasjonen GuttogJente veileder tenåringer og unge voksne i spørsmål om sex og kjønn, kropp og følelser. De har hatt god vekst, og nå satser de også internasjonalt.
Les mer 26. mai
Prisvinnere: – Det er godt å bli anerkjent
Kunstnerbrødrene Eimund og Vebjørn Sand mottok Livsvernprisen tirsdag kveld og ser den som en inspirasjon for videre innsats.
Les mer 24. mai
– Kirke-Norge lider av long covid-effekt
To år med mangelfull opplæring av frivillige er et pandemiutslag som merkes i det norske kristenlandskapet, observerer pinseleder Øystein Gjerme.  
Les mer 22. mai
Filmstjerne: – Kinosalen er den nye talerstolen
Det blir lagt merke til i Hollywood når filmer som Jesus Revolution blir en kassasuksess, mener Alan Ritchson. Stjernen fra Jack Reacher-filmene ber kristne gå oftere på kino.
Les mer 19. mai
Krussepresident med dobbelfeiring 17. mai
Russetiden er en anledning til å inkludere og å spre budskapet om Jesu kjærlighet til resten av russen, sier Magdalena Lavik, president for over 600 kristenruss over hele landet. 
Les mer 15. mai
OL-padler starter ny folkehøgskolelinje
Tidligere OL- og VM-utøver i kajakk, Lars Magne Ullvang, ønsker å vise fram friluftslivet i Oslo og samtidig dele sin kristne tro med elevene på Oslofjord Folkehøgskole.
Les mer 15. mai
Sport, kultur og fagprat fenger festivaldeltakere
Landsmøter er ofte trauste greier som trekker lite folk og begeistrer få, men kall det festival, så strømmer påmeldingene inn. Slik også med ansatte på kristne folkehøgskoler.
Les mer 12. mai
Norges Kristne Råd blir medlem i KA
Hovedorganisasjonen KA utvider stadig med nye medlemmer og tar i disse dager opp Norges Kristne Råd. Det er en ny milepæl.
Les mer 11. mai
Over 36 500 er medlem i mer enn ett trossamfunn
Tros- og livssynssamfunn mister ca. 50 millioner i tilskudd fordi personer er registrert som medlemmer flere steder. – Problemet er økende og vedvarende, sier Ingrid Rosendorf Joys.
Les mer 08. mai
Tyskerne kjøper bibler, men leser dem sjelden
Luthers reformasjonsbibel var en bestselger i Tyskland i fjor, men få tyskere leser i Bibelen daglig. Dette skiller seg ikke vesentlig fra tilstanden i Norge, mener Bibelselskapet.
Les mer 04. mai
Bibelskolen har sagt opp halve staben
Valget skal ha stått mellom oppsigelser og konkurs. Nå må flere ansatte ved Ansgar Bibelskole gå, og det sås tvil om skolen til høsten kan levere i henhold til fagplanen.
Les mer 27. april
Begrunner prosessen med personvernhensyn
Ansgar-rektor Ingunn F. Breistein forstår at beskjeden om nedbemanning kom svært overraskende på mange ansatte ved bibelskolen, men mener prosessen har vært ryddig.
Les mer 27. april
Oppfordrer flere til å feire pinsefestival
Pinsen er en ypperlig høytid for å fortelle andre om evangeliet og styrke økumeniske og flerkulturelle fellesskap, mener Lemma Desta fra Norges Kristne Råd.
Les mer 27. april
Frikirkens nestleder forlater vervet
Nestleder Anne Mari S. Topland i Frikirken fratrer vervet ett år før tiden. Hun føler at hun har stått alene i ønsket om at kirkesamfunnet skal anerkjenne likekjønnet kjærlighet.
Les mer 24. april
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone