– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold
Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer 09. april
Studentprestene kan bli kastet ut fra NTNU
Studenttinget ved NTNU i Trondheim vil at alle religioner skal behandles likt – og vil derfor om nødvendig kaste studentprestene ut fra universitetsområdet.
Les mer 08. april
Bibelomsetjingar til 66 språk fullført i 2020
Til saman 707 millionar menneske har dermed fått Bibelen omsett til sitt språk gjennom Dei sameina bibelselskaper i løpet av fjoråret.
Les mer 08. april
Feiret Hans Nielsen Hauges fødselsdag
Hans Nielsen Hauges 250-årsdag ble påskeaften blant annet markert ved graven hans på Gamle Aker kirkegård i Oslo.
Les mer 03. april
Millionbeløp på vei til nødlidende i Myanmar
Mens stadig flere mister livet i protestene mot kuppmakerne i Myanmar, samles det inn millioner til landet blant norske baptister. De har også satt i gang en bønneaksjon.
Les mer 31. mars
Partiet og viruset skaper vansker for Norea i Kina
De har hjulpet tusenvis av kinesere med teologisk utdanning gjennom 20 år. Nå er arbeidet blitt problematisk både på grunn av et virus fra Kina og kommunistpartiets nasjonalisme.
Les mer 30. mars
Vil fylle Telenor Arena med unge kristne
Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over.
Les mer 25. mars
Kristen flyklubb på Lista vil verve misjonspiloter
De har vide horisonter og misjon i blikket i den nystartede kristne flyklubben på Lista. – Vi håper å rekruttere unge mennesker som vil bli misjonsflygere, sier de som står bak.
Les mer 24. mars
Mindre kollekt, men økte gaveinntekter likevel
Flere kristne organisasjoner melder om økte gaveinntekter fra privatpersoner i koronaåret 2020 sammenlignet med året før.
Les mer 22. mars
Prest dømt for hatprat, kirke ble vandalisert
Presten Olaf Latzel uttalte seg skarpt mot homoseksualitet. Da ble kirken hans tilgriset med maling. Så ble han dømt for oppvigleri, og nå har vandalene vendt tilbake.
Les mer 16. mars
Nå tar Jehovas vitner kontakt på telefon
Før ringte Jehovas vitner på døra di. Nå kan det hende de ringer deg på telefon i stedet. Det er det ikke alle som setter pris på, men slike henvendelser er fullt ut lovlige.
Les mer 11. mars
Fra gata til postkassen
Når smittevernsrestriksjoner gjør gateevangelisering mer utfordrende tyr Open Air Campaigners til postkassen for å spre budskapet om oppstandelsen.
Les mer 10. mars
– Påsken er ikke noen hedensk høytid
Er påsken egentlig kristen, eller en høytid kirken stjal fra hedningene og så ga kristent innhold?
Les mer 04. mars
Mener barn både over- og undervurderes i forkynnelse
Barn kan ta til seg mer kompleks forkynnelse enn vi gjerne tror, men det er ikke gitt at de vet hva de skal gjøre med den, viser funn i doktorgradsprosjekt ved MF.
Les mer 03. mars
Korona-suksess for påskekalender
De fleste i Norge vet hva en adventskalender er, men en påskekalender har du kanskje ikke hørt om? Her formidles påskefortellingen dag for dag.
Les mer 01. mars
Normisjon har snudd kritisk misjonærmangel
I fjor høst var det skrikende mangel på misjonærer i Normisjon. Nå har de både samlet inn et større pengebeløp til misjon og kontaktet folk som kan være villige til å reise ut.
Les mer 25. feb.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone