NLA får over 1,6 millionar til utvekslingsprogram
Journalistutdanninga ved NLA Høgskolen i Kristiansand har fått godkjent søknader for økonomisk stønad til utvekslingsprosjekt med Georgia og Albania.
Les mer 03. juni
Forsinket splittelse får følger i Norge
Verdens største metodistretning lå ved inngangen til året an til å bli delt i to separate kirkesamfunn – minst. Nå er splittelsen utsatt med over et år, men langt ifra avlyst.
Les mer 02. juni
Festivalen Jærgårds gjennomføres i år
Til tross for restriksjonene som gjelder har Jærgårds bestemt seg for å gjennomføre årets familie-og ungdomsfestival med begrensede plasser.
Les mer 29. mai
Zoomet seg inn på fortellerkunsten
Høytlesning er en kunst. Og man kan gå på kurs for å lære den.
Les mer 28. mai
Inviterer til teologileir for grublende ungdom
I september får unge på leit etter teologiske svar på livets mange mysterier, et eget leirtilbud. De kan få en eksistensiell høstferie.
Les mer 27. mai
Sterk nedgang i kristelig opplæring
Til tross for at flere kristelige aktører har vært flinke til å omstille seg til digitale flater opplever K-Stud en nedgang på over 40 prosent i antall kursdeltagere så langt i år.
Les mer 25. mai
Ny hverdag for kristne internatskoleelever
Elever ved kristne internatskoler er tilbake etter en lang korona-pause, men skoletilværelsen er ikke helt som før.
Les mer 22. mai
Negativ statistikk for Misjonskirken Ung
Misjonskirken Ung mistet et stort antall medlemmer i fjor – ihvertfall på papiret. Ved inngangen til 2020 er medlemstallet det laveste som er registrert på ti år.
Les mer 20. mai
Nytt liv for skjulte helgenar
Nesten 400 år etter at dei blei malt over og forsøkt skjult viser en ny utstilling korleis helgenmaleria i Heddal stavkyrkje kan ha sett ut.
Les mer 15. mai
Ba for bortførte Leah på bursdagen hennes
Kristne Leah Sharibu (17) har snart sittet 800 dager i fangenskap hos Boko Haram. Ingen vet når eller om hun får slippe fri.
Les mer 14. mai
ImF avholder bibelcamp «i noe tilpasset utgave»
Indremisjonsforbundet har bestemt seg for at bibelcampen i Lyngdal skal avholdes i sommer – hvis de kan samle inntil 200 personer til møter.
Les mer 13. mai
Vil lage Hauge-film på haugiansk vis
Øyvind Kleiveland har satt seg et ambisiøst mål: Å lage en profesjonell kinofilm om Hans Nielsen Hauge til 200-årsjubileet i 2024, delvis finansiert av folk flest.
Les mer 13. mai
Virus- og valutatrøbbel for baptistprosjekt
Baptistsamfunnets skoleprosjekt i det nordlige Kongo går i en bratt motbakke. Nå appelleres det til ekstra giverinnsats blant norske baptister.
Les mer 11. mai
Styrket tro under krisen
Til tross for stengte gudshus og forsamlingslokaler oppgir nesten en fjerdedel av amerikanere at troen er styrket under pandemien. Kun 2 prosent oppgir en svakere tro.
Les mer 11. mai
Vil stå sammen med andre kristne
Brunstad Christian Church mener de har lagt bak seg mistro mot andre kristne trossamfunn. De er positive til økumenisk samarbeid og gjensidig respekt, sier informasjonsansvarlig.
Les mer 08. mai
«Dukkemannen» Duwe mottar mediestipend
Buktaleren Chris Duwe (42) misjonerer for norske barn med dukken Øystein på fanget. Han er en av tre medieaktører som i vår mottar stipend fra Tro & Medier.
Les mer 07. mai
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone