Sareptaprisen til Kirkens SOS
Kirkens SOS får Sareptaprisen 2020 for sitt livsviktige arbeid med å møte mennesker i krise på telefon, melding og chat.
Les mer 22. okt.
NLA vil starte økonomi- og innovasjonsstudier
Styret ved NLA Høgskolen har vedtatt at de neste år vil starte nytt bachelorstudium i økonomi og administrasjon og i innovasjon og ledelse. Etikk vil stå sentralt i studiene.
Les mer 22. okt.
Historisk milepæl for bibeloversettelser
2020 er året da hele Bibelen for første gang forelå på mer enn 700 språk. 90 prosent av klodens befolkning har tilgang til Bøkenes bok, men oversetterne hviler ikke av den grunn.
Les mer 20. okt.
Stefanusprisen til vietnamesisk advokat
Den fengsla juristen og menneskerettsforsvararen Nguyen Bac Truyen (52) frå Vietnam får Stefanusprisen 2020.
Les mer 20. okt.
Innvandrere gir vekst for Baptistsamfunnet
Foran landsmøtet i Baptistsamfunnet om et par uker har to nye menigheter søkt om opptak i kirkesamfunnet. Begge er innvandrerforsamlinger.
Les mer 16. okt.
Utvider Hauge-filmprosjekt med dokumentar
Øyvind Kleivelands ambisiøse planer for spillefilm om Hans Nielsen Hauge innebærer nå også en dokumentarfilm av Harald Flem som skal være klar neste år.
Les mer 15. okt.
Trosopplæringsprisen til Fløffe
Pandaen Fløffe har blitt en viktig del av trosopplæringen i Sandar menighet og ble tildelt Trosopplæringsprisen under den digitale Trosopplæringskonferansen.
Les mer 14. okt.
– Vi kan ikke velge bort kampen for rettferdighet
Rettferdskonferansen ønsker å bli en bevegelse som inspirerer kristne til samfunnsengasjement. – Kampen for rettferdighet er en helt nødvendig del av det kristne livet, sier Sunniva Gylver.
Les mer 13. okt.
Misjonen får fast plass i Mellomkirkelig råd
Norsk misjon vil gjerne være fast representert i Den norske kirkes «utenriksdepartement», og dette åpnet Kirkemøtet døra for fredag.
Les mer 10. okt.
– Den norske kirke er altfor topptung
Kirkemøtemedlem Hanne Braathen mener mer penger må brukes på lokal trosopplæring og mindre på sentral kirkeledelse. – Må vi for eksempel ha Kirkemøtet hvert år, spør hun.
Les mer 10. okt.
Gunleiksrud Raaum skal fortsatt lede Kirkerådet
Kristin Gunleiksrud Raaum er gjenvalgt til leder av Kirkerådet. Hun vant med soleklar margin, men lovte å være kritisk til sin egen makt.
Les mer 09. okt.
Skuffet over kutt til studieforbund
Både K-Stud og Vofo mener statsbudsjettet viser et brudd med de politiske signalene de har fått og viser til at frivillig opplæring vil rammes.
Les mer 09. okt.
Skuffa over Høyres og Aps programforslag
Stefanusalliansen går kraftig ut mot at både Høyre og Arbeiderpartiet har fjerna den internasjonale kampen for trusfridommen i sine førsteutkast til program.
Les mer 07. okt.
Statlig pengedryss til bedehus og leirsteder
Også norsk indremisjon får noen håndslag fra staten under koronakrisen.
Les mer 07. okt.
Gideon feirer 90 år i Norge
I kamp mot sekulariseringen står gideonittene fortsatt på for at flere skal få lese Guds ord på norske hoteller og andre institusjoner.
Les mer 06. okt.
– Uansvarlig å drive med underskudd år etter år
Kristne bokhandlere må ta ansvar og ikke gjemme seg bak at de driver kristen virksomhet, mener Arne Reinertsen. Han kritiserer samtidig de kristne forlagenes rabattordninger.
Les mer 02. okt.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone