– Kristne aktører spiller viktig rolle for ungdom
Barn helt ned i 6-årsalderen sliter med spisevegring, og ungdom kjenner på kropps- og prestasjonspress. Det kan menigheter og kristne organisasjoner gjøre mye for å avhjelpe.
Les mer 16. mai
– Han ser funksjon der andre ser et syndrom
– Det er alltid behov for aktivt å styrke menneskeverdet, helt til vårt siste åndedrag, sa barne- og familieministeren da David Kristian Bergsaker fikk Livsvernprisen.
Les mer 15. mai
– Kasakhstan er ved et historisk vendepunkt
I Aiman Umarovas hjemland ble 195 personer arrestert for sin trosutøvelse i 2023. Mandag fikk hun Stefanusprisen for sin innsats for de forfulgte.
Les mer 13. mai
Rektor er engstelig for bibelskolens eksistens
Rektor Hanne Sørmo Holstad er nervøs for hvordan det skal gå med bibelskolen hennes etter kuttet i statsstøtten i fjor som nå merkes godt. Hun frykter nedleggelse.
Les mer 08. mai
Tror lave kaster i India vil vrake hinduismen
Hvis dagens regjering i India mister makten, kan antallet kristne i landet øke dramatisk, mener professor Vishal Mangalwadi som nylig besøkte Norge.
Les mer 02. mai
50 år siden UIOs første evangeliseringskurs
De første Ungdom i Oppdrag-studentene er ikke ungdom lenger, men organisasjonen trekker til seg rekordmange unge misjonsentusiaster. Til høsten setter de nye rekorder.
Les mer 30. april
Normisjon kjøper seg opp i reiseoperatør
Normisjon dobler sin eierandel hos den kristne turoperatøren Plussreiser som sender tusenvis av nordmenn til sydlige strøk, deriblant Israel.
Les mer 26. april
Lars-Ivar Gjørv er valgt som ny styreleder i KPK
Kristelig Pressekontor avholdt sin generalforsamling i Oslo torsdag. Der fikk nyhetsbyrået ny styreleder.
Les mer 26. april
Henter legendariske kristenrockere til Klepp
Jærgårds lokker i år sitt unge publikum med et skikkelig pensjonistband. – Det har vært en drøm, sier arrangøren.
Les mer 24. april
Hacket av russisk mafia, har lært mye av krisen
Det var en stor overraskelse da den lille kristne organisasjonen ble hacket for et år siden og presset for penger. Nå er de godt på beina igjen og har gode råd å gi til andre.
Les mer 23. april
Reiser landet rundt med «Norges grunnstein»
I juni markeres det at det er 1000 år siden kristenretten ble etablert i Norge. Fram til da turnerer forestillingen «Det første i vår lov...» fra russegrensa til Sørlandet.
Les mer 18. april
Prester blir forfulgt for sin Putin-motstand
Den ukrainske presten Kostiantyn Maksimov nektet å bli overstyrt av den russiske invasjonsmakten. Da ble han kidnappet, og nå anklages han for spionasje.
Les mer 15. april
Nå blir det snart Håp på Majorstua
En liten, men markert hovedstadsmenighet med sterk tilknytning til kirkehistoriske hendelser bytter navn 114 år etter etableringen.
Les mer 10. april
Hun skal få politikere til å fremme trosfriheten
Stefanusalliansen ønsker å bruke mer ressurser på politisk påvirkning. Derfor har de opprettet en helt ny stilling og ansatt en erfaren lobbyist.
Les mer 04. april
Hauge minnes 200 år etter sin bortgang
Langfredag er det 200 år siden Hans Nielsen Hauge døde. Det markeres både på hans fødested i Rolvsøy og ved graven hans i Oslo.
Les mer 21. mars
Advokaten er i livsfare, tildeles Stefanusprisen
Aiman Umarova er sikker på at bilulykken hun havnet i, var iscenesatt av mektige fiender i Kasakhstan. Så farlig er det for en advokat å jobbe for menneskerettigheter i landet.
Les mer 19. mars
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone