På pilegrimstur med førerhund
Ingun Røyrane (60) elsker å gå og som synshemmet har hun funnet stor glede i å gå pilegrim. Nå arrangerer KABB for første gang en tilrettelagt pilegrimstur for synshemmede.
Les mer 23. juli
Kan igjen tilby praksis i utlandet
– Det er viktig for norsk kristenliv og misjon at vi kommer i gang med korttidsmisjon igjen, sier rektor ved Gå Ut Senteret, Ørjan Tinnen.
Les mer 20. juli
Vil hjelpe menn med språk og arbeid
Mannlige flyktninger som ikke får jobb faller ofte utenfor i det norske samfunnet. – Det finnes få tilbud rettet mot denne målgruppen, sier prosjektleder for mannsgrupper i KIA.
Les mer 19. juli
Folkehøgskolene ble mye grønnere i fjor
Halvering av antallet flyreiser bidro til at folkehøgskolene fikk et sterkt forbedret klimaregnskap i fjor. Men koronaåret 2020 ga også noen negative miljøeffekter.
Les mer 14. juli
Oases nye styreleder ønsker mer undring
Oases ferske styreleder vil gjerne ha en ny Jesusvekkelse i Norge. Da er undring og lengsel etter Gud nyttige nøkler, tror hun.
Les mer 13. juli
Fyrebilsbibelen:
100 år med norsk bibel
100 år med norsk bibel
I 1921 vart den fyrste bibelomsetjinga på nynorsk publisert. – Det var ei viktig hending både kyrkjehistorisk, språkhistorisk og kulturhistorisk, seier professor Anders Aschim.
Les mer 12. juli
Kirkens SOS rekrutterer blant nordmenn i Syden
50.000 nordmenn bor trolig større eller mindre deler av året i Spania. Mange av dem er pensjonister med god tid. Dem vil Kirkens SOS gjerne ha tak i.
Les mer 08. juli
Fullt trøkk på Justøyfamiliens bibelcamping
Ildsjelene på Norges eldste bibelcamping lar seg ikke stoppe av et par år med pandemi. De ønsker at alt Guds folk skal ha muligheten til campingliv med godt åndelig påfyll.
Les mer 07. juli
Liverpool-biskop ønsker kjønnsnøytralt ekteskapssyn
Debatten om synet på likekjønnet ekteskap i Church of England tilspisser seg før høstens valg til Generalsynoden.
Les mer 01. juli
Lagets bygningsmann går snart i kjelleren
Etter 34 år som Lagets uunnværlige, men nokså ukjente administrator, går Christian Grøtterud av. Nå skal han vie seg til arkivesker og treskjæring.
Les mer 29. juni
Kristne minoriteter stigmatiseres på sosiale medier
I India og Nepal brukes falsk informasjon på sosiale medier for å ytterligere stigmatisere kristne og andre minoriteter, hevder ny rapport der regjeringene i landene får kritikk.
Les mer 28. juni
Blå Kors må avvise mange barn i sommer
Aldri før har så mange søkt på tilbudet Blå Kors har til familier som ikke har råd til å feriere. De fleste som søker, får avslag.
Les mer 25. juni
Finnmark Indremisjon møter mye motvind
Landets nordligste indremisjonskrets har hatt synkende aktivitet og sliter med å få fylt en av sine forkynnerstillinger. Nå innledes et samarbeid med Samemisjonen.
Les mer 24. juni
Ber om støtte til befolkningen i Myanmar
I Myanmar er det mange som lider etter militærkuppet i februar. Eksilregjeringen, der religiøse minoriteter har fått mer plass, ber om engasjement og støtte.
Les mer 18. juni
– Å skrive andakter har holdt meg oppe
Du vet det nok ikke, men mange av andaktene i lokalavisa di, er det en 86-åring som står bak. Om det betyr mye for deg å lese dem, betyr det også mye for skribenten å lage dem.
Les mer 16. juni
P22: Jørgen Aass går av, Lars Rise ny styreleder
Jørgen Aass gikk torsdag av som styreleder for Stiftelsen P22. Etter 30 år gir han stafetten videre til Lars Rise.
Les mer 11. juni
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone