Mener dette korset kan medføre helsefare
En nabo har anket vedtaket om at Skauen kirke skal få dispensasjon til å lyssette korset på gudshuset sitt. Klageren mener korset «kan utgjøre et helseproblem».
Les mer 19. mai
Tror flere kommer til å feire nattverd hjemme
I Hallingdal sitter en 82-åring og lager nattverdssett til hjemmebruk. Slike tror han det vil bli mye bruk for i åra som kommer.
Les mer 18. mai
Helland blir midlertidig generalsekretær i NLM
Birger Helland (71) skal fungere som generalsekretær i Misjonssambandet når Øyvind Åsland går av 15. mai. Han har erfaring fra organisasjonens toppledelse fra tidligere.
Les mer 12. mai
Klart bedret økonomi for Normisjon i fjor
Normisjon hadde i 2021 et overskudd på over 6 millioner kroner. Medregnet bolig- og forretningsdriften ble overskuddet på 15,4 millioner, en framgang som fortsetter i 2022.
Les mer 12. mai
Øyvind Åsland slutter som NLM-general
Generalsekretær Øyvind Åsland oppgir «krevende samarbeidsforhold med hovedstyret» som grunn for at han går av som generalsekretær 15. mai.
Les mer 10. mai
– Håper jeg kan være et forbilde
Misjonsalliansens første kvinnelige generalsekretær har innovasjon og nyskaping i ryggmargen, men også en stor respekt for organisasjonens lange historie.
Les mer 09. mai
Får sin egen sang om velsignelse fra pappa
Ikke alle ungdommer er like heldige som Lukas Emile Østby (14). Han har en far som gir ut en egen sang til ham når han snart skal konfirmeres. Den handler om velsignelse.
Les mer 06. mai
Går fra Søndagsskolen til MF
Agnes Skagemo (53) er ansatt som ny direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved MF vitenskapelig høyskole.
Les mer 05. mai
Misjonsselskapet har fått medlemskap i KA
Det Norske Misjonsselskap ser det som et pluss i arbeidet med misjon og bistand i Den norske kirke å være med i arbeidsgiverorganisasjonen KA. Nå er medlemskapet godkjent.  
Les mer 04. mai
Én tro og to familier i krig og kjærlighet
Da den tyske sersjanten Theodor Reutter foldet hendene over frokosten på Jæren en vinterdag i 1944, fikk det uante følger for flere generasjoner.
Les mer 02. mai
– Kan ikke vanne ut det journalistiske produktet
Etter åtte års fartstid i Kristelig Pressekontors styre advarer avtroppende styreleder Petter Olsen mot alle tanker om å avvike fra bransjens kvalitetskrav.
Les mer 27. april
1000-årsmarkering med trosopplæring av voksne
Trenger også voksne trosopplæring? Ja, mener Kirkerådet som har fått hjelp fra tankesmien Skaperkraft til å lage samtaleopplegget «Kirke i 1000 år».
Les mer 25. april
Vil inspirere andre til å slå kirkedørene opp
Kirker som åpner dørene utenom gudstjenester og kirkelige handlinger, får mange uventede gjester, ikke minst i krisetider. Slike besøk vil Den norske kirke ha mer av.
Les mer 20. april
Får Ikkevoldsprisen for sitt livssynsdiplomati
Uten Ingrid Rosendorf Joys hadde det vært mer utenforskap i Norge, mener komiteen som har tildelt henne Ikkevoldsprisen for 2022.
Les mer 19. april
Oppstandelsessangen ble til i mørkerommet
Hva har Elvis Presley og Johnny Cash til felles med sangpredikanten Arne Aano? Jo, alle har spilt inn sangen om Jesu oppstandelse som ble til i et amerikansk mørkerom.
Les mer 12. april
Ukraina-krigen skygger for lidelsene i Myanmar
To kriser samtidig blir fort en for mye. Det merker de i Baptistsamfunnet som på en gang prøver å hjelpe flyktninger både fra Myanmar og Ukraina.
Les mer 11. april
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone