FOTO: PxHere
FOTO: PxHere

Tysk teolog vant søksmål mot YouTube

Videoplattformen ville ikke spesifisere hvorfor de fjernet mannens videoer.

En tysk teolog, Lother Gassman fra Pforzheim, vant et søksmål mot YouTube og Google. Han hadde startet den juridiske kampen fordi videoene hans gjentatte ganger ble fjernet fra plattformen. Dette skriver CNE News.

Nettplattformen ga ingen grunn for å fjerne videoene, skriver det tyske kristne magasinet Idea. I stedet pekte de på sine generelle retningslinjer uten å spesifisere klagen.

Som reaksjon søkte teologen hjelp i det tyske rettssystemet. Tingretten i Karlsruhe slo fast at slettingen ikke var berettiget. YouTube må spesifisere hvorfor tiltaket ble tatt og hvilken del av videoen som ikke var i tråd med retningslinjene.

– Dommen er unik, sier Gassmanns advokat til Idea. Ettersom Google har godtatt dommen, er dommen endelig. Advokaten sier dette er en positiv utvikling da det skaper presedens. Til nå er det mange som ikke vet den eksakte årsaken til fjerning av videoene deres.

Gassman er imidlertid ikke ferdig med rettsmøtene sine. Han har et nytt søksmål mot YouTube for to andre slettinger.

Teologen Gassman er kjent for sin pro-life holdning, og tradisjonelle syn på ekteskap og kjønn, skriver Blick Actuell. For eksempel argumenterer han for at beskyttelse og verdighet av menneskeliv bør gjelde fra unnfangelse til naturlig død.

Teologens syn er imidlertid også omstridt. Han er anklaget for antisemittisme og spredning av konspirasjonsteorier, skriver Belltower.news. Under Covid-pandemien vendte han seg også bestemt mot regjeringens helsetiltak. KPK

LAST NED NOTIS PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone