I bønn til Gud

                                                                

Joseph Haydn var en gang i et selskap av kjente musikere, og hvor samtalen kom inn på hvordan man hentet styrke når man under arbeidet følte seg trett og uopplagt. Det kom mange forslag, noen anbefalte samvær med muntre venner, andre et glass vin og flere andre ting. Haydn ble også spurt, og han svarte. «Vi har et lite kapell på eiendommen min, og når jeg blir trett trekker jeg meg alltid tilbake dit for å be til Gud. Det å være i bønn til Gud i stillhet og ensomhet har ennå aldri slått feil når det gjelder en positiv virkning.» De andre gjestene gjorde store øyne av forbauselse over det de hørte. Men ingen våget å motsi ham. De skjønte at den berømte komponisten hadde rett.

Bønn i Jesu navn er et skattkammer og en kraftkilde, og har vært en tilflukt for mennesker i alle tider og i alle situasjoner, i glede, sykdom, sorg og nød. Den har brakt håp, trøst, styrke og velsignelse.

«Og nå formaner jeg dere framfor alt å bære fram bønner og påkallelse, forbønner og takk for alle mennesker.» 1. Tim. 2,1.

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone