PRISVINNER: Personlig rådgiver for Knut Arild Hareide, Jon Håkon Øen tok imot prisen på vegne av Dagrun Eriksen. Anniken Huitfeldt (Ap) stod for utdelingen. FOTO: Markus Plementas, KPK
PRISVINNER: Personlig rådgiver for Knut Arild Hareide, Jon Håkon Øen tok imot prisen på vegne av Dagrun Eriksen. Anniken Huitfeldt (Ap) stod for utdelingen. FOTO: Markus Plementas, KPK

Friskoleprisen til Dagrun Eriksen

KrF-nestleder Dagrun Eriksen er tildelt Friskoleprisen for 2015.

– Jeg har lært mye av Dagrun. Hun tvang på en måte meg og andre til å lytte og lære om friskolene sin spesielle betydning i Norge, sa stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap), som stod for utdelingen.

Prisutdelingen fant sted på Kristne friskolers forbund (KFF) sin årlige skolelederkonferanse på Gardermoen mandag. Prisen deles ut for fjerde gang.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Hedret for engasjement

Prisvinneren kunne selv ikke være tilstede for å motta prisen. Hun er for tiden i Kenya for å lære opp nye politikere i demokrati. Det var derfor personlig rådgiver for Knut Arild Hareide, Jon Håkon Øen som tok imot prisen på vegne av Eriksen.

Priskomiteen sier i sin begrunnelse at Dagrun Eriksen tildeles friskoleprisen fordi hun som medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen (KUF) en årrekke var engasjert i friskolesaker.

Hun hedres for et særlig stort og vellykket arbeid som saksordfører i flere viktige saker av betydning for de kristne skolene. Priskomiteen mener resultatet av arbeidet hadde stor betydning for de kristne skolene, og at uten dette brede politiske forliket ville flere skoler sannsynligvis blitt nedlagt.

– Det er typisk at når jeg for første gang, og helt sikkert også for siste gang får en pris, så er jeg på tur til Kenya, sa prisvinneren i en fire minutter lang videohilsen som ble spilt av under utdelingen.

Roser friskole-Norge

Hun fortsatte med å rose representantene i friskole-Norge for den innsatsen de gjør.

– Det var dette som tente mitt engasjement når jeg satt i KUF-komiteen. Jeg så hvor mye bra som ble gjort og hvor viktig det er at vi har mangfoldet i skole-Norge, sa Eriksen.

Hun oppfordret også til å fortsette «den gode lobbyvirksomheten» friskole-Norge gjør, for at også nye KUF-medlemmer skal kjenne på forpliktelsen.

– Jeg tror dere vil gjøre lurt i å begeistre - slik også jeg ble begeistret når jeg fikk være rundt på skoler og fikk møte tente elever, rektorer og lærere, som drømte om å bidra litt ekstra i elevers utdanning og læring, sa prisvinneren.

Anerkjennende pris

Prisen er etablert av Kristne Friskolers Forbund og ble delt ut for første gang i 2012. Formålet med prisen er å gi et synlig uttrykk for anerkjennelse overfor personer og institusjoner som på en spesiell måte har utmerket seg ved å gjøre en betydelig innsats for friskolesaken.

I 2012 mottok Kristelig Gymnasium prisen. Året etter gikk prisen til daværende generalsekretær i KFF, Torgeir Flateby. I 2014 delte Kjell Magne Bondevik ut prisen til Lars Johan Danielsen, mangeårig rektor ved Danielsen videregående skole. KPK

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone