En god talsmann – en god gave

Da Mesteren hadde fullført oppgavene her i verden, lovte han vennene sine en annen talsmann, Den hellige ånd.

Av Asbjørn Kvalbein, forkynner – Norea Mediemisjon

Søndag før pinse, søndag 28. mai 2017
Prekentekst: Joh 15:26-27

Når Talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Far, sannhetens Ånd som går ut fra Far, da skal han vitne om meg. Men også dere skal vitne, for dere har vært hos meg fra begynnelsen av.

LAST NED ANDAKTEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

Verden er full av konflikter. Mellom sterke og svake, rettferdige og kjeltringer. Den som havner i en konflikt, kan spørre: Våger jeg å konfrontere og kjøre saken? Er det ikke best å bakke ut og unngå bråk? Eller bør jeg våge skinnet for å la rettferdigheten seire? En rådvill trenger en god rådgiver.

Jesus kalte seg selv talsmann. Ordet kan like gjerne bety advokat, hjelper eller veileder. Da Mesteren hadde fullført oppgavene her i verden, lovte han vennene sine en annen talsmann, Den hellige ånd. En god talsmann er en stor gave.

Snakker vi om konflikter, er en kosmisk konflikt den vanskeligste. Gud har skapt en menneskehet som han gjerne vil ha et godt og nært forhold til. Men de fleste har nektet å godta ham som Skaper og Herre. Vi gir ham ikke ære og innflytelse.

Hvordan vil da Den Høyeste reagere? Det er her talsmannen kommer inn i bildet. Han er forsvarsadvokaten for alle som vil vende seg til Gud, fordi de innser sin manglende tro og lydighet.

Talsmannen ber ikke bare om at vi blir behandlet på mildest mulig måte. Han kan vise til at Jesus Kristus tok på seg straffen for alle synder da han ble et forsoningsoffer på korset. Talsmannen insisterer på frelse og frifinnelse.

En talsmann er også en hjelper. Han er den gode vennen som kommer springende for å tre støttende til når noe er vanskelig. Han er vår gode støttekontakt når livet snører seg til.

En talsmann er dessuten en trøster, som gråter med den gråtende. Han er veilederen som sier både sanne og skarpe ord og tydelige rettledningsord når det trengs. Slik er han den gode læreren, som minner om viktige sannheter fra Jesus når vi trenger dem. Det er da store og viktige funksjoner? Noe å fortelle videre? «Også dere skal vitne,» sa Jesus.

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone