Lev i lyset
Det er ingen som liker å famle omkring i stummende mørke. Går vi gjennom en skog i mørke ser vi gjerne for oss skumle skikkelser, og frykten ligger alltid på lur. Vi trives best i lyset. Mange opplever også mørke...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Lys på veien
«Tenn meg, Jesus, la meg være hver en dag et lys for deg. Alltid leve deg til ære. Led meg du på all min vei. - Gjør meg villig, varm og våken, kjære Jesus, led meg frem. Gjør meg til et lys i tåken, som...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Lyset må skinne for alle!
«Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Mer ettertanke
Det er en som har gitt dette svært gode rådet, «Ett minutts ettertanke er verd mer enn en times prat», og det er henvist til Salme 141,3, «Herre, sett vakt for min munn, vokt mine leppers dør!» Vi bruker til...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Bibelbegeistring
Den unge presten hadde fått en ny bibeloversettelse i gave. Hans reaksjon var denne: «Kan man snakke om bibelbegeistring?». Selvfølgelig kan man det. Bibelen selv taler om det: «Jeg fant dine ord og spiste dem, dine...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Å banke på døra
Det er få sanger som er blitt «covret» så ofte som den Bob Dylan skrev til westernfilmen «Pat Garrett & Billy the Kid». En sheriffassistent er blitt skutt, og sangen tolker hans følelser der han vet at han...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Min hyrde
En opplevelse fra ungdomstiden. Det var en av de første gangene jeg skulle avlegge et vitnesbyrd, og jeg hadde valgt å sitere salme 23. Den gang lød det første verset, «Herren er min hyrde, meg fattes intet.» Ordet...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Retningen i livet
Bibelen vil alltid være kraftkilden og lyskasterenfor den som vil finne rett vei og retning i livet. «Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.» Salme...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .
Rikdommens farer
Økonomisk rikdom er ikke alltid like enkelt å takle på en god og fornuftig måte. Mange har bittert erfart at det ikke alltid fører til menneskelig lykke. Paulus sier noe om de mange fristelser og fallgruver som...Resten av saken må du være innlogget for å kunne lese .

 

Kristelig Pressekontor Storgt 10B, 0155 Oslo Tlf 48 17 42 39 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone