Å få diagnosen cøliaki, kan by på en del utfordringer i kostholdet. Ikke minst gjelder det forholdet til brød. Mitt lokale bakeri tilbyr ferskt, glutenfritt brød hver onsdag. Med litt fornuftig håndtering er det stort sett nok til ei ukes brødmåltider. Det er en liten vitenskap i seg selv som man må prøve seg fram i.
Da jeg gjorde klar dagens lunsjmåltid, slo denne tanken meg: Nok for ei uke.
Da Gud skapte alle ting, delte han tilværelsen inn i uker á sju dager: «Seks dager skal du arbeide og gjøre all din gjerning, men den sjuende dagen er sabbat for Herren din Gud» (2 Mos 10,9-10). På hviledagen skulle man hente seg inn både fysisk og åndelig. På den sjuende dagen kunne man få «nok for ei uke», kan man si. Da kan man gå i Guds hus og dele de helliges samfunn. Men samtidig trenger man både hvile og næring også i de seks arbeidsdagene.
Så langt kom jeg mens jeg laget lunsjen min i dag.