NY: Isak Osmund Voie (26) skal lede Misjonskirken Ung fra midten av august. Foto: Privat.
NY: Isak Osmund Voie (26) skal lede Misjonskirken Ung fra midten av august. Foto: Privat.

Overtar toppjobben i Misjonskirken Ung

Misjonskirken Ung har skrevet kontrakt med Isak Voie (26) som fra 15. august blir ny daglig leder i organisasjonen.

Voie, som tidligere har vært styreleder i organisasjonen, overtar over sommeren etter Svein Aksel Guttormsen Nakkestad (41) som har vært daglig leder siden 2013.

Ordningen i organisasjonen er slik at daglig leder først ansettes for seks år og deretter kan få en forlengelse på fire år. I august har Nakkestad sittet så lenge som det er mulig, og en annen må overta.

Isak Osmund Voie er manne som skal gjøre dette. Han har vokst opp i moderorganisasjonen Misjonskirken Norge. Han kjenner derfor svært godt organisasjonen han nå skal ha det daglige lederansvaret for.

Han kommer fra stillingen som ungdomspastor i Ytre Randesund Misjonskirke i Kristiansand. Han har tidligere sittet i Misjonskirken Ungs styre i tre perioder, den siste av dem som styreleder. Ifølge en pressemelding fra Misjonskirken Ung har han engasjert seg «i ulike utvalg og satsninger lokalt og nasjonalt og vært leirsjef».

I løpet av vårsemesteret avslutter han dessuten sin masterutdanning i praktisk teologi ved Ansgarskolen som eies av Misjonskirken Norge.

Det var ti søkere på stillingen, tre menn og syv kvinner. Ansettelsesutvalget har fått hjelp fra rekrutteringsfirmaet Hamnøy AS i prosessen med å finne den de mener er den beste lederkandidaten, og de samlet seg enstemmig om Voie som deretter ble tilbudt jobben av landsstyret.

Landsstyret har blant annet lagt vekt på at han kjenner både Misjonskirken Norge og Misjonskirken Ung fra innsiden og at han har «hode og hjerte i organisasjonen».

– Vi er stolte av å ha ansatt en av våre egne, og vi gleder oss til å se hvor Ung vil være etter noen år med Isak som daglig leder, står det i en pressemelding i forbindelse med at ansettelsen ble kunngjort onsdag. KPK

LAST NED SAKEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone