Paven vil ha kvinner i lederstillinger

For første gang kan kvinner få noe å si i utvelgelsen av katolske biskoper.

Pave Frans lover å utnevne to kvinner til de ledige stillingene i kommisjonen som velger ut biskoper. Det sa han nylig i et intervju med Reuters. Det er første gang kvinner får medbestemmelse i utvelgelsen av biskoper.

I intervjuet nevnte ikke pave Frans noen navn, og han sa heller ikke noe om datoen for utnevnelsen, skriver Catholic News Agency. Han la til at han ønsket å endre den lukkede kulturen i Vatikanets system og er åpen for å gi kvinner en sjanse.

Nylig implementerte paven allerede en ny reform av Curia, Vatikanets regjeringsorgan. På grunn av denne endringen kan lekfolk – både menn og kvinner – nå søke på lederstillinger i Vatikanet.

Pave Frans sa også at kvinner kan lede de katolske utdannings- og kulturmyndighetene og det apostoliske biblioteket. For tiden drives de av mannlige geistlige.

I fjor ble stillingen som visepresident for Vatikanets statsadministrasjon besatt av en kvinne for første gang. Også sekretæren for utviklingsmyndigheten og undersekretæren for multilaterale forbindelser i statssekretariatet er kvinner. KPK

LAST NED NOTISEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone