Jesus ber oss å komme

 

«Hvor ofte ville jeg ikke samle barna dine som en høne samler kyllingene under vingene sine. Men dere ville ikke.» (Matt. 23,37).

Jesus møtte stadig motstand og avvisning, og det gjorde ham sorgfull. Jerusalem lå ham spesielt på hjerte. Da han gjør inntog i Jerusalem gir han uttrykk for den sorg han opplever over folkets synd, ulydighet og forkastelse. Ja, han gråter der han ser ut over byen. Men Gud er tålmodig. I grenseløs kjærlighet bærer han over med menneskenes synd. De blir ikke forkastet, og til slutt sender han sin Sønn. Jesus står der med utstrakte hender og innbyr. Han kan ikke tvinge seg inn.

Det er den enkeltes ansvar å ta imot eller avvise. Men Gud er fortsatt nådig. Og når Gud kaller må hjertet alltid åpnes fra innsiden. Dere ville ikke. En avvisning og forkastelse av Guds nådige kall kan få store følger. Bildet av høna som samler kyllingene under vingene får meg til å tenke på Guds sterke armer som alltid løfter, bærer og beskytter. Slik er Guds omsorg og kjærlighet. Han ser oss, elsker oss og ber oss om å invitere ham inn!

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone