De gjorde det

 

De klarte å fly alene rundt hele jordkloden uten å mellomlande for å fylle drivstoff. Det dristige prosjektet ble gjennomført i løpet av ni dager i desember 1986. Flyverne Dick Rutan og Jeana Yeager ble naturligvis verdensberømte. Folk sa det var umulig, det er tross alt 40.000 kilometer å fly. De opplevde kriser da en elektrisk drivstoffpumpe sviktet, og Jeana slo seg kraftig da hun ble kastet i veggen og taket av uventet turbulens. Men de kom i mål.

En gratulasjonsannonse hadde denne teksten: «Vi trodde det var mulig. Men dere, Dick og Jeana, beviste det. Å gjøre noe slår ut snakk hver gang.»

Før vi er villige til å satse, betyr ikke ordene så mye. Men at vi setter ut i livet det vi tror på, er alltid sterkere enn løst prat.

En lovkyndig på Jesu tid likte å diskutere religiøse spørsmål. Da fortalte Jesus liknelsen om den barmhjertige samaritanen, han som tok seg av voldsofferet da ingen andre brydde seg. Da kom Jesus med den praktiske utfordringen: «Gå du og gjør som han.» (Luk 10,37) Å gjøre noe slår ut snakk hver gang.

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone