KRISTEN DAB-KANAL: Daglig leder Margrethe Tveit og redaktør Viggo Skagestad i radiokanalen
KRISTEN DAB-KANAL: Daglig leder Margrethe Tveit og redaktør Viggo Skagestad i radiokanalen "Radio 3,16" vil med det nye DAB-nettet nå ut til store deler av landet med sitt kristne innhold. Foto: Radio 3,16

Ny riksdekkende radiokanal vil utfordre folk på tro

Den nye kristne radiokanalen «Radio 3,16» går på luften i april, og vil dekke 70 prosent av landets befolkning. – Vi vil bringe Jesus inn i stua eller i bilen, sier daglig leder Margrethe Tveit.

– Vi tenker det er behov for en kristen radio i landet vårt, som når ut der folk er. Vi skal være en kristen kanal med programmer som har tydelig kristent innhold og kristen musikk, sier Tveit til KPK.

Navnet på radioen er «Radio 3,16», og eies av Filadelfia i Kristiansand. Menigheten har drevet lokalradioen «Radio Filadelfia» siden 1987.

– Vi ønsker å være tverrkirkelige, og ha en kanal som speiler noe av bredden i kirkelandskapet. Filadelfia Kristiansand er en pinsemenighet, og mye av det vi produserer selv vil nok bære preg av det, men vi ønsker også tett samarbeid med andre kristne organisasjoner, sier Tveit.

LAST NED SAKEN I TEKSTFORMAT HER

Vil synliggjøre kristen musikk

Innen utgangen av 2017 slukkes de store nasjonale kanalene på FM, og går over på DAB-nettet. Bare lokalradioer er igjen på FM-båndet. Derfor ble DAB løsningen for «Radio 3,16».

– Vi har lenge hatt en drøm i hjertet om å sende landsdekkende, men på FM har det vært umulig. På DAB kan det gjennomføres, og vi er glade for å kunne sende over store deler av landet fra den 19. april, sier Tveit.

Den nye radiokanalen skal inneholde magasinprogrammer, aktualitetsprogrammer, musikkprogrammer, undervisning og nyheter. Når det gjelder musikk, håper de å kunne være en ressurs for kristne artister, som nå vil bli mer synlige.

– Vi har lenge hatt en visjon om å være en oase for landet vårt. Nye satsinger i menighetens mediearbeid har hatt hele landet som mål i mange år, sier Tveit.

Reklamefinansiert

Kanalen skal være reklamefinansiert og har inngått en avtale med et byrå som skal selge reklame for kanalen.

– Kristne handler også dagligvarer og ting til hus og hjem, så det blir helt vanlige reklamer. Det finnes sikkert et og annet produkt vi ikke kan reklamere for, men i utgangspunktet tenker vi det blir som på andre radiostasjoner, sier Tveit.

Hun legger til at kanalen også vil ha reklamere for stevner og konferanser som er av nasjonal interesse. Redaktør for den nye kanalen er Wiggo Skagestad.

Vil utfordre folk på tro

Tveit sier navnet på kanalen «Radio 3,16» har utgangspunkt i «Den lille bibel» - der det nevnes «hver den som tror på ham». Ingen kan høre om Jesus uten å bli utfordret, mener hun.

– Vi ønsker å være en positiv kanal som formidler Jesus. Vi som er kristne har jo det beste budskapet av alle, og vi ønsker først og fremst å utfordre folk på tro, sier Tveit. KPK

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone