Ikkevoldsprisen til kvekerne
Kvekersamfunnet og Kvekerhjelp får pris for sitt fredsbyggende arbeid i Martin Luther Kings ånd.
Les mer 17. jan.
Laget vil samarbeide mer med andre
Laget jubler over mer enn doblet oppslutning om årets Studentforum i Trondheim. For å få mer vekst samarbeider de gjerne med andre, og svært gjerne tettere på KRIK.
Les mer 16. jan.
Nord-Korea topper forfølgelseslista – igjen
Forfølgelsen av kristne øker mye i verden, ifølge World Watch List 2019. Nord-Korea anses fortsatt som verdens verste land å være kristen i, men livsfaren er størst i Nigeria.
Les mer 16. jan.
Vil lære de unge at det nytter å hjelpe
Med et nytt trosopplæringsopplegg ønsker Misjonsalliansen å gi ungdom en erfaring av hjemløshet og hvordan misjon kan hjelpe.
Les mer 14. jan.
Mercy Ships mottar 41 millioner fra Norad
For første gang får Mercy Ships bistandspenger fra Norad til sitt helsearbeid i Afrika. Det er en milepæl for organisasjonen som tidligere har fått avslag når de har søkt om støtte.
Les mer 10. jan.
– Frykt ikke pressen
Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, oppfordrer kristne til å engasjere seg i media. – Kristenfolk har en viktig stemme inn i verdidebatter i vår tid, mener hun.
Les mer 10. jan.
Kristne bokhandlere presses av netthandel
Kristne bokhandlere har stadig færre kunder i butikkene. Nå merker de også et press fra kristne forlag som både konkurrerer med dem og er avhengige av dem.
Les mer 09. jan.
Ber for oppstart av fleire søndagsskular
Færre og færre søndagsskular bekymrar Søndagsskolen Norge. No ynskjer dei over 160 forbedarar til å be for dette i si bønneveke.
Les mer 07. jan.
Finanskrisen har gitt etikk større plass
Økonomistudenter får mye mer etikkundervisning enn forsker Cathrine Borgen hadde ventet, men det kan se ut til at den er for teoritung, mener hun.
Les mer 07. jan.
Helge Gaard fikk størst oppslutning
Karmøy-prost Helge S. Gaard har igjen fått størst oppslutning i den første kirkelige avstemningsrunden foran tilsetting av ny biskop i Stavanger bispedømme.
Les mer 04. jan.
Engelske prester angripes og trues
De siste to årene har en av ti prester i Church of England opplevd å bli angrepet ifølge en ny undersøkelse.
Les mer 04. jan.
Siste jul bak murene
Julaften tenner Egidijus et lys på cella og ber en bønn for 2019. Om et år skal han feire jul hjemme i Litauen, i frihet.
Les mer 21. des.
Ny samisk bibeloversettelse godkjent
En ny oversettelse av Bibelen til nordsamisk er godkjent av styret i Det Norske Bibelselskap. – En milepæl, sier leder for Samisk kirkeråd.
Les mer 19. des.
Israelsmisjonen med økte gaveinntekter
Etter millionunderskudd og en god snuoperasjon går Israelsmisjonen inn i 2019 med optimisme og overskudd. Og neste år feirer Norges nest eldste misjonsorganisasjon 175 år.
Les mer 18. des.
– Nå blir kirkevalget mer demokratisk
Bønnelistas leder, Jo Hedberg, mener deres inntog i kirkevalgkampen vil gjøre valget mer reelt og demokratisk.
Les mer 14. des.
Refser Vesten for ikke å presse Kina
Hvis vestlige regjeringer presset Kina, ville forholdene i Nord-Korea endre seg, mener Tim A. Peters som hjelper flyktninger på rømmen fra Kim Jong-uns undertrykkelse.
Les mer 13. des.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone