Ber kristne akademikere  komme ut av skapet
Ferske kristne studenter mangler forbilder, og mange mister troen i møte med et kritisk akademia. Laget vil snu trenden og utfordrer kristne forskere og forelesere.
Les mer 17. okt.
Tek trua til dei aller minste på alvor
Vinnaren av Trosopplæringsprisen 2018 er Kyrkjeskipet i Lademoen, eit gudstenestekonsept for barn frå 0-3 år.
Les mer 17. okt.
– Millionar av barn lid under trosforfølging
Barn ber på store konsekvensar når kristne vert forfølgt. Dette kjem i søkelyset når det blir arrangert fakkeltog for den lidande kyrkja i haust.
Les mer 16. okt.
Roser human-etikere  for rensligere debatt
Bjørn Are Davidsen bruker mye tid på å besvare nyateisters innvendinger mot gudstro, og sier Human-Etisk Forbund har bidratt til en bedre trosdebatt. Nå kommer han med ny bok.
Les mer 11. okt.
– Må anerkjenne at religion og vold kan henge sammen
Når religion blir brukt til å rettferdiggjøre voldelige konflikter må religiøse ledere erkjenne det, og ta opp kampen sammen, sier baptist-teolog og islam-forsker Martin Accad.
Les mer 10. okt.
– Smålig KABB-kutt, mener SV og KrF
Både SVs og KrFs representant i kulturkomiteen vil jobbe for at Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte får beholde tilskuddet til lydbokproduksjonen.
Les mer 09. okt.
Dramatisk kutt for kristent blindearbeid
Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) mister 3,3 millioner kroner i tilskudd dersom regjeringens budsjettforslag går igjennom. Det er dramatisk.
Les mer 08. okt.
Skuffet over manglende middelalderkirkesatsing
KA-direktør er både overrasket og oppgitt over liten prioritering til verneverdige kirker på kulturbudsjettet.
Les mer 08. okt.
Mobiliserer konservative til kirkevalget
Den nye konservative Bønnelista ønsker å sette opp valglister i alle bispedømmer med egne kandidater til kirkevalget i 2019.
Les mer 05. okt.
Forundret over Norad og Misjonsalliansen
Strømmestiftelsen kunngjorde nylig at de trekker seg ut av Sør-Amerika for å konsentrere sitt arbeid om fattige afrikanske land. Det resulterte i uventede kommentarer.
Les mer 02. okt.
Nytt samarbeid om trosopplæring for tweens
Søndagsskolen har tatt initiativ til nytt trosopplæringsmateriell for å bygge trygg identitet og bærekraftig tro hos tweens. Nå får de økonomisk drahjelp fra kirken.
Les mer 01. okt.
«Håpets teolog» mottatt som en stjerne
Sin første teologiske forelesning fikk han av en norsk professor bak piggtråden i en britisk fangeleir. Denne uka kom han til Norge for å bli utnevnt til teologisk æresdoktor.
Les mer 25. sep.
Vrir bistanden bort fra Latin-Amerika
Strømmestiftelsen kunngjorde nylig at de avslutter sitt bistandsengasjement i Sør-Amerika. Det er de ikke alene om, selv om flere aktører vil fortsette sitt arbeid i regionen.
Les mer 24. sep.
Personlige erfaringer preger trosopplæringen
Det er ikke tilfeldig hva du får høre fra en trosopplærer. Ny forskning viser at egen troserfaring og livshistorie i svært stor grad farger hva trosopplæreren legger vekt på.
Les mer 24. sep.
Kjemper fortsatt for iranske konvertitters asylbehandling
Mens UDI får ros for arbeid med nye retningslinjer for intervju av konvertitter, kritiseres UNE fortsatt for å ikke vurdere konvertittsakene godt nok individuelt.
Les mer 20. sep.
– Har ikke sett noen lignende bok
I en tid da svært mye handler om islam, finner fire forfattere grunn til å minne om at kristendommen fortsatt er verdens største religion.
Les mer 19. sep.
1 - 15 av 150

 

Kristelig Pressekontor Holbergs plass 4, 0166 Oslo Tlf 938 74 525 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone