Skapt til gode gjerninger

Gud vil at vi skal forvalte alt han har gitt oss, på en slik måte at hans navn kan bli til ære og pris i blant oss.

 Av Ivar Gjerdi, diakon - pensjonist, tidl. generalsekretær

12. søndag i treenighetstiden, 27. august 2017

Prekentekst: Efeserne 2,1-10

 

Dere var en gang døde på grunn av misgjerningene og syndene deres. Dere levde i dem på den nåværende verdens vis og lot dere lede av herskeren i himmelrommet, den ånd som nå er virksom i de ulydige. Ja, vi levde alle en gang som de. Vi fulgte lystene i vårt eget kjøtt og blod og lot oss lede av det og av våre egne tanker. Vi var av naturen vredens barn, vi som de andre.
    Men Gud er rik på barmhjertighet. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre misgjerninger. Av nåde er dere frelst. I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham.  Slik ville han i de kommende tider vise hvor overstrømmende rik han er på nåde, og hvor god han er mot oss i Kristus Jesus. For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

LAST NED ANDAKTEN PÅ BOKMÅL OG NYNORSK HER

Det var i gutteforeningen det hele begynte. Jeg husker godt den første gangen jeg ble betrodd en oppgave. Jeg ble valgt til å være sekretær. Jeg skulle blant annet referere fra møtene. Det var stort og jeg var stolt. Og for et ansvar! Det ble klart for meg at jeg hadde fått noe å forvalte.

Vi er alle utrustet med evner og gaver. Og Gud vil at vi skal forvalte alt han har gitt oss, på en slik måte at hans navn kan bli til ære og pris i blant oss. Vi er skapt i Jesus til gode gjerninger. Det ligger gode gjerninger ferdige for oss for at vi skal gi inn i dem. Han har kalt sine barn til å utføre oppgaver til Guds ære og hans rikes fremme. Det har skjedd noe radikalt nytt i det menneske som har gått over fra døden til livet.

Herren venter med å komme tilbake, fordi vi fremdeles har et stort oppdrag å utføre. Vi har fått et evangelium å forvalte og utføre gode gjerninger i hans navn.  Budskapet må ut til dem som ikke har hørt det. «Dere er vitner om dette», sier Jesus i Luk. 24. Vi skal stå til regnskap overfor Gud. Hvordan forvalter og prioriterer vi tid og krefter i hverdagen, i menighet og misjon?

«Den som har fått mye, ventes det mye av. Og den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer av.» Luk. 12,48.  

«Vi er ditt verk! Du eier oss, Gud, med alle de goder vi har. Du byr oss forvalte dem etter de bud du ga oss, vår Skaper og Far.

Styrk da vår tro! Tenn håp i vårt sinn. Fyll hjertet med kjærlighet varm. Så går vi frimodig i tjenesten inn. I ly av din utstrakte arm.» Olaf Hillestad, vers 3 og 4.

Det er stort å få leve under Guds velsignelse. Gud ønsker at vi skal være Hans barn, og leve i hans gode og ferdig lagte gjerninger. Det gjør oss rike som mennesker og skaper tro og tillit til Jesus, og gir stor glede og takknemlighet.

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone