Så våk da!

Tente lamper har bare de som lever i hjertets bot, i tro og tillit til Jesus, og som regner med Den hellige Ånds gjerning i liv og tjeneste.

Himlene rike skal være å ligne med 10 brudepiker som tok sine oljelamper og gikk ut for å møte brudgommen. (Matt. 25,1-13). De hadde alle gledet seg til bryllupsfesten. De skulle møte ham med en lysprosesjon og følge ham inn i festsalen. Men ventetiden ble for lang. Alle sovner, og blir først vekket ved anskriket som lyder: Se, brudgommen kommer!

5 av dem våkner opp til en vond virkelighet. Lampene har sloknet. De 5 andre har stelt med lampene og sørget for å ha olje i beredskap, og har sikkert sovnet i forventning til det som skulle skje. Vi forstår hvor viktig det er å leve i beredskap. De 5 uforstandige var blitt trette av ventingen, og hadde mistet tålmodigheten. Og hadde derfor også blitt likegyldige og sløve.

Siste søndag i kirkeåret rettes alltid en skarp lyskaster mot Guds menighet. Det er ikke nok bare med en ytre bekjennelse. Tente lamper har bare de som lever i hjertets bot, i tro og tillit til Jesus, og som regner med Den hellige Ånds gjerning i liv og tjeneste.

 

Kristelig Pressekontor St. Olavs gate 24, 0166 Oslo tlf 400 27 228 kpk@kpk.no

 

Powered by Cornerstone